• Rivas Zorggroep
  • Rivas Zorggroep

Tiendwaert en Judith Leysterhof actief tijdens NLdoet

H'VELD-G'DAM Bewoners van verpleeghuis Tiendwaert en Judith Leysterhof in Hardinxveld-Giessendam hebben enorm genoten van de landelijke vrijwilligersactie NLdoet. Vrijwilligers en een aantal bewoners hebben met elkaar de handen uit de mouwen gestoken of samen gezellige activiteiten ondernomen.

Ieder jaar wordt in maart de grootste vrijwilligersactie van Nederland georganiseerd met NLdoet. Vrijwilligers konden zich van te voren voor verschillende klussen aanmelden. Op vrijdag werden de balkons en terrassen van verpleeghuis Tiendwaert schoongemaakt en aangekleed. ,,Alle plantenbakken zijn weer voorzien van kleurrijke plantjes, geschonken door de Rabobank", zegt Hetty Bezemer, activiteitenbegeleider in Tiendwaert.

In verpleeghuis Judith Leysterhof hebben de vrijwilligers op vrijdag samen met de bewoners gewandeld en gefietst. Ook werd een verhoogde moestuintafel in elkaar gezet. ,,Aan deze tafel kunnen bewoners in een rolstoel ook tuinieren", zegt Valerie Vangelein, verzorgende bij Rivas. Deze tafel werd gesponsord door Rabobank Merwestroom.

,,Voor de volgende dag hadden we een spellenmiddag op het programma staan, maar uiteindelijk werd het een muziekmiddag", zegt Valerie. ,,Er kwamen spontaan vier mensen langs om muziek te maken. De bewoners genoten volop van dit muzikale bezoek." 

,,Het is geweldig om te zien dat er zoveel enthousiaste vrijwilligers mee willen helpen", zegt Piety Nijhoff, teamleider bij Rivas. ,,De vrijwilligers hebben er samen met de bewoners, hun familie en onze medewerkers twee hele mooie dagen van gemaakt."