• Suzanne Heikoop

Trudy Baggerman wethouder T@B in nieuw college

H'VELD-G'DAM Namens de Transparante partij voor Algemeen Belang (T@B) is Trudy Baggerman beoogd wethouder in het nieuwe college met T@B, ChristenUnie en SGP. Benhard van Houwelingen, die nu nog parttime wethouder is namens de T@B, verruilt zijn wethouderspost voor een plaats in de gemeenteraad.

Tijdens de coalitiebesprekingen is overeenstemming bereikt over de wethouders per partij. De coalitiebesprekingen zijn in Hardinxveld-Giessendam nog gaande, maar er is al meer duidelijkheid over de wethouders. T@B-fractievoorzitter Kor Nederveen legt uit: ,,We hebben lang vastgehouden aan twee T@B wethouders in het nieuwe college, maar dat bleek niet haalbaar. De T@B-fractie heeft daarom ingezet op een stevige portefeuille met een fulltime wethouder voor de lokale partij. Daarmee gaat parttime wethouder Benhard van Houwelingen zijn wethouderspost verruilen voor een plaats in de gemeenteraad.

De coalitiebesprekingen zijn nog in volle gang. ,,We hopen dat er snel een coalitieakkoord komt, maar dat kost nog even tijd. Zodra er meer ontwikkelingen zijn dan worden die bekend gemaakt," aldus T@B-fractievoorzitter Kor Nederveen.