• Op de avond van Koningsdag breekt Skihut on Tour de tent af.

    Suzanne Heikoop | SHe Fotografie
  • Op de avond van Koningsdag breekt Skihut on Tour de tent af.

    Suzanne Heikoop | SHe Fotografie

Twintig jaar tentfeest

H'VELD-G'DAM De jubileumeditie van 'de tent' wordt dit jaar geen één, maar twee weekenden feest! Het 4span heeft weer een vol programma klaarstaan, met een aantal avonden muziek, de tentquiz, de kindermiddag en een dartavond.

Door Suzanne Heikoop

De feestweek wordt gestart in het weekend voor Koningsdag. Ada Timmer van Het 4Span: ,,We trappen af op vrijdagavond 20 april. Dat belooft een muzikaal feestje te worden, want Crazy Piano's staan op het programma. De avond erna is onze jaarlijkse danceavond. De lokale DJ's Symon, Touchdown, The Blender Act en Stuart & Dave worden afgewisseld door de alom bekende Childsplay en Kraantje Pappie."

Op woensdag 25 april is er een speciale kindermiddag. Sander aan de Wiel: ,,Vanwege de leuke reacties op de kindermiddag van het HAGI-festival, hebben we voor hen 'Sprookjesconcert on tour' met Sita of Maud uitgenodigd. Om 14.00 uur gaat de deur open en de show is twee keer dertig minuten. In de pauze krijgen de kids een drankje en een zakje chips. Na het concert is er een meet & greet en gaat iedereen met een ijsje naar huis." In de avond gaat het er iets minder sprookjesachtig aan toe. Sander: ,,Tijdens de tentquiz strijden groepen voor leuke prijzen voor hun zelfgekozen doel. Opgeven kan gratis via de website."

Voor de mensen die zowel hun armspieren als hun zicht willen trainen, is er een nieuw programmaonderdeel toegevoegd. Ada: ,,Op donderdagavond 26 april hebben we een dartavond. Er is plaats voor 128 koppels die strijden voor mooie geldprijzen. Inschrijven kan vooraf op de website of ter plekke. Vol is vol.."

Op Koningsdag, vrijdag 27 april, kan de rest van het lichaam ook weer getraind worden. ,,Om 13.00 uur starten buiten de activiteiten van Oranje Trouw. In de tent staat van 14 tot 16.00 uur Kidz DJ met de 'Ik hou van oranje show'. Scratchen, dansen, een quiz en de coolste papa verkiezing; bij deze activiteit gaan zowel de voetjes van de kinderen als die van de ouders van de vloer. Vanaf 16.00 uur maakt Sometimes Only een feestje van ons terras."

Op de avond van Koningsdag breekt Skihut on Tour de tent af. Sander: ,,We hopen niet letterlijk, want de tent moet dan nog een avond mee. Het belooft wel een feest te worden en we verwachten dat het druk wordt. Overdag zijn er in de omgeving zat activiteiten, maar in de avond gebeurt er niet zoveel, dus komt de gezelligheid naar ons. Wees er dus op tijd bij, vol is vol!" Op de artiestenavond, zaterdag 28 april, staan Samantha Steenwijk en Iris de Schepper van The Voice. Ook de feestact Snollebollekes komt langs. Om 01.00 uur gaat het tentlicht definitief uit. Timmer: ,,We hebben er weer enorm veel zin in en hopen dat het hele dorp plezier heeft van onze activiteiten."

De activiteiten van Stichting Het 4span vinden plaats op het terrein van VV Hardinxveld. Kaarten zijn in de voorverkoop te verkrijgen bij VV Hardinxveld, Tapperij Damrak, Café Het Peultje, Foyer de Wielewaal en Cafetaria Wielwijk.