• ZHZActueel.nl / Etienne Hessels
  • ZHZActueel.nl / Etienne Hessels
  • ZHZActueel.nl / Etienne Hessels
  • ZHZActueel.nl / Etienne Hessels
  • ZHZActueel.nl / Etienne Hessels

Uitslaande brand op cruiseschip in Hardinxveld-Giessendam

H'VELD-G'DAM Op een cruiseschip in aanbouw in Hardinxveld is in de nacht van zaterdag 30 op zondag 31 januari een grote brand uitgebroken. De brand ontstond rond 0:45 uur op het schip, dat lag aangemeerd bij scheepswerf Den Breejen, aan de Rivierdijk in Hardinxveld. Bij aankomst van de brandweer bleek de brand zich al flink te ontwikkelen. Vrij snel werd opgeschaald naar middelbrand en later werd het sein 'grote brand' afgegeven. Naast de blusvoertuigen werden ook twee blusboten ingezet. 

Het cruiseschip, de Emerald Belle, zou over een kleine drie weken vertrekken van de scheepswerf om te worden ingezet. Het cruiseschip is zo'n 135 meter lang en biedt plaats voor ruim 180 passagiers. Op het moment van het uitbreken van de brand was er niemand aan boord aanwezig. Ook raakte niemand tijdens de brand gewond. 

De brand ging gepaard met flinke rookontwikkeling. De rook trok in de richting van het dorp Boven-Hardinxveld. De brandweer heeft met meetploegen metingen gedaan. Volgens de brandweer zijn daarbij geen 'gevaarlijke concentraties' gemeten. Wel benadrukte de brandweer dat rook altijd gevaarlijk is en het advies was dan ook om uit de rook te blijven. Rond 03.00 uur was de brand nog niet onder controle. De verwachting is dat de brandweer nog de hele nacht bezig is met het bestrijden van de brand.

Tekst en foto's: ZHZActueel.nl