• BDUmedia

Uitspraak provincie over geschil Avres uitgesteld

H'VELD-G'DAM De provincie heeft meer tijd nodig om tot een uitspraak te komen in het geschil tussen gemeente Hardinxveld-Giessendam en de sociale uitvoeringsinstantie Avres. De provincie zou in eerste instantie voor 23 juni zich over de zaak uitspreken, maar heeft onlangs laten weten dat de uitspraak met tien weken is verdaagd. Dat heeft de gemeente vrijdag gemeld.

Dinsdag 23 mei had in Den Haag de hoorzitting plaats over de uittreedsom die Hardinxveld de gemeenschappelijke regeling moet betalen. De twee zijn in een zakelijk conflict verwikkeld, nadat beide partijen geen overeenstemming konden bereiken over de hoogte van de uittredingskosten. Het uittreden uit Avres is onderdeel van het besluit van de Hardinxveldse gemeenteraad om per 2018 toe te treden tot de Drechtsteden.

Avres eist van Hardinxveld ruim 2,3 miljoen euro voor het vertrek uit de gemeenschappelijke regeling. Dat is bijna 2 miljoen euro meer dan het bedrag dat Hardinxveld aan Avres wil betalen. Hardinxveld stapte daarop naar de provincie om tussen de twee te bemiddelen.