• Buurtbusvereniging de Binnen-Giessen

Buurtbusvereniging de Binnen-Giessen gaat van start

GIESSENBURG Quinten Passchier, directeur Marktontwikkeling Qbuzz, heeft dinsdag 7 januari de sleutels van buurtBuzz 706/707 overhandigd aan voorzitter Wim Kafoe van de nieuw gestarte buurtbusvereniging de Binnen-Giessen.

De basis voor deze buurtbuslijnen is gelegd door de buurtbusvereniging de Linge, die vanaf 9 december 2018 de lijnen met vrijwilligers rijdt.

Het afgelopen jaar zijn er vanuit de regio Giessenburg, Hardinxveld, Schelluinen en Gorinchem nieuwe vrijwilligers gezocht, met als resultaat de start van een eigen buurtbusvereniging.

Inmiddels zijn er al 22 eigen chauffeurs, die worden bijgestaan door enkele vrijwilligers van de buurtbusverenigingen de Linge en Alblasserwaard.

Vrijwilligers zijn overigens nog steeds nodig. Mensen die voor minstens twee uur per week beschikbaar en in het bezit van een geldig B-rijbewijs, kunnen zich aanmelden als chauffeur voor de buurtbus. ,,Het blijft prachtig om zoveel mensen te ontmoeten en hen daar te brengen waar ze anders maar moeilijk kunnen komen", redeneert Qbuzz. Info: www.buurtbusdebinnengiessen.nl.

De lijnen 706 van Gorinchem naar Giessenburg en 707 van Giessenburg naar Boven-Hardinxveld groeien gestaag van circa 240 reizigers per week begin 2019 naar ruim 320 reizigers eind 2019. Als compliment krijgen de chauffeurs vaak de opmerking dat de buurtbussen punctueel rijden en in een behoefte voorzien.