Verkoop vintagekleding voor goede doelen

GORINCHEM De verkoop en modeshow van de Soroptimistclub Merwekring is dit jaar op maandag-avond 19 maart. De club organiseert voor de 26e keer deze jaarlijkse modeshow en verkoop van in goede staat verkerende tweedehands dameskleding. De verkoop vindt plaats in De Nieuwe Doelen in Gorinchem.

Er is ook dit jaar weer volop merkkleding te koop, van opvallend goede kwaliteit. Ook zijn er bij de kleding passende accessoires en schoenen. In de op de verkoop toegespitste modeshow worden veel van de meest bijzondere stukken getoond, die vervolgens ook te koop zijn. Toegangskaarten kosten 8 euro per stuk en zijn op de avond zelf verkrijgbaar bij de entree van De Nieuwe Doelen, Haarstraat 64 in Gorinchem. De mode-show start om 20.00 uur en de voorverkoop begint al om 19.00 uur. Elke bezoeker ontvangt een goodiebag van ICI Paris. Aankopen kunnen alleen contant worden afgerekend.

De opbrengst van de verkoop is bestemd voor een regionaal en voor een internationaal doel. Het regionaal-lokale doel is de Stichting Humanitas, die in de regio Gorinchem onder meer Nederlands lessen verzorgt aan anderstalige vrouwen. Het internationale doel is Stichting Mukomeze in Oost-Afrika. Deze stichting probeert de levensomstandigheden te verbeteren van vrouwen en meisjes die diverse vormen van seksueel geweld hebben overleefd tijdens de genocide van 1994 in Rwanda.

De verkoping van 2017 heeft € 8.000,-- opgebracht. Bovendien gaat alle niet verkochte kleding gaat weer naar een ander goed doel, de stichting Dress for Success, een vrijwilligersorganisatie die werkzoekenden aan kleding helpt, die past bij de functie waarop ze solliciteren.