• BDUmedia

Vertrouwelijke stukken Lamaland online

H'VELD-G'DAM Via de website van de gemeente Hardinxveld-Giessendam zijn vertrouwelijke stukken openbaar gemaakt over Lamaland. Dat bedrijf is met de gemeente in gesprek om een indoorspeeltuin te realiseren op het buitenterrein van zwembad De Duikelaar. Donderdag wordt de gemeenteraad geïnformeerd over de huidige stand van zaken. Een deel van de vergadering is besloten. De daarbij behorende stukken stonden echter vorige week online.

door Ward den Besten

De documenten zijn inmiddels weer van de site gehaald. Het is niet bekend hoeveel mensen de vertrouwelijke informatie over Lamaland hebben ingezien. Het gaat onder meer om een adviesrapport van het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf en een prognose van de accountant. Die waren alleen bedoeld voor raadsleden om in te zien, maar belandden door een nog onbekende oorzaak op het openbare deel van de gemeentelijke website.

De gemeente onderzoekt hoe het kan dat de documenten online zijn gekomen. Ze vermoedt dat er een technisch mankement aan ten grondslag ligt.

In het besloten deel van de raadsvergadering donderdag wordt ingegaan op de realisatie van de indoorspeeltuin. De eigenaren willen naast het speelparadijs ook de buitenbaden gaan exploiteren om zich op die manier te onderscheiden van andere indoorspeeltuinen.

In het openbare deel worden raadsleden geïnformeerd over de mogelijkheden met betrekking tot ingebruikname van de buitenzwembaden. Adviesbureau Synarchis heeft drie verschillende scenario's onderzocht. Als eerste is gekeken of de drie baden, waarvan één kinderbad, na renovatie weer gebruikt kunnen worden. Als tweede scenario is de realisatie van een grote waterspeeltuin onderzocht in plaats van renovatie van de bassins. En in de derde optie worden twee buitenbaden opengesteld en wordt het kinderbad vervangen voor een kleine waterspeeltuin.

Alle scenario's worden door Synarchis wat betreft de exploitatie rendabel geacht. De laatste optie biedt volgens het adviesbureau kansen voor zowel gemeente als Lamaland, maar is ook het meest kwetsbaar. Scenario twee is financieel het meest aantrekkelijk ,,om met relatief beperkte publieke middelen het buitenterrein weer op aantrekkelijke wijze in te richten''. Het nadeel is dat dan geen buitenbaden opengaan.