Vervolgde christen uit Azië vertelt zijn verhaal bij Kom Ook Groep

H'VELD-G'DAM SDOK-bijeenkomst op zaterdag 4 november in De Parel met broeder Han die gevangen zat om zijn geloof: ,,Steeds ervoer ik Gods aanwezigheid in de cel."

Broeder Han uit Azië, een dertiger met drie jonge kinderen, zat bijna een jaar in de cel vanwege het organiseren van kerkdiensten. Han was tot vier jaar veroordeeld voor het organiseren van christelijke samenkomsten en het vertonen van een christelijke film. De tijd in de cel was zwaar voor Han. Zo raakte tijdens familiebezoek in de gevangenis, zijn zoontje eens in paniek. De jongen wilde zijn vader niet verlaten en hield zich wanhopig vast aan de tralies die hen van elkaar scheidden. ,,Toen ik zag hoe mijn zoon huilde en ik hem niet kon troosten, werd ik overweldigd door verdriet."

Hoewel de gevangenschap moeilijk was, voelde Han zich bemoedigd door de gebeden van christenen wereldwijd. Ook ervoer hij in de gevangenis heel sterk Gods aanwezigheid. ,,Soms maakte ik me zorgen over hoe het nu verder moest met mijn gezin. Steeds weer herinnerde God me eraan dat Hij beter voor mijn familie kon zorgen dan ikzelf. Dat gaf me vrede en rust." Han kwam in januari 2015 na het betalen van een boete vervroegd vrij.

In Hans thuisland - dat om veiligheidsredenen niet nader benoemd kan worden - vormen christenen een kleine, niet-erkende minderheid. Het is niet mogelijk openlijk voor het christelijk geloof uit te komen. Boeddhistische monniken zitten christenen regelmatig dwars. SDOK (Stichting de Ondergrondse Kerk) is een interkerkelijke organisatie die zich inzet voor vervolgde christenen als Han.

Belangstellenden zijn vanaf 19.15 uur welkom voor koffie of thee in De Parel, Talmastraat 9 in Hardinxveld-Giessendam. Het programma begint om 19.45 uur. De entree is 8 euro inclusief 2 consumpties.

Kom Ook Groep organiseert christelijke jongerenavonden vanaf 18 jaar tot 45 jaar. De invulling van de Kom Ook-avonden zijn altijd heel divers: pittige sprekers, stevige debatten, aangrijpende video's of een vrolijke quiz. Er is ook gelegenheid voor gezellige contacten onder het genot van een drankje bij de bar.