• Vrijwilligerspluim

    Richard van Hoek Fotografie

Vrijwilligerspluimen uitgereikt

H'VELD-G'DAM Anneke de Bruin - van Dijk en Corine van Schijndel - de Bruin ontvingen gisterenavond (woensdag 6 april) de Vrijwilligerspluim uit handen van wethouder Trudy Baggerman. De Vrijwilligerspluim is een waarderingsteken voor trouwe, onbetaalde vrijwilligers die al geruime tijd een of meer vrijwilligerstaken uitvoeren en een band hebben met Hardinxveld. De Vrijwilligerspluim bestaat uit een oorkonde, een geldbedrag en een aandenken.

Anneke de krijgt de vrijwilligerspluim voor al het vrijwilligerswerk dat zij tot nu toe heeft gedaan. Met name wordt genoemd haar bijzondere inzet rond de bewoners van het Blokhuis van Syndion. Zij bezoekt zeer regelmatig en trouw cliënten. Zij gaat met ze naar buiten, doet spelletjes, leest voor. Ook is het haar niets te veel om cliënten naar een zangkoor of naar catechisatie te rijden. Daarnaast is zij ook een gewaardeerd vrijwilliger bij verzorgingshuis Tiendwaert.

Corina krijgt de vrijwilligerspluim onder andere voor het werk dat zij verricht voor de Zwemvereniging in Hardinxveld-Giessendam. Diverse dagen in de week is zij te vinden in zwembad De Duikelaar en dat al ruim 19 jaren. Zij vervult voor de zwemvereniging diverse vrijwilligerstaken. Ook voor gymnastiekvereniging OKK is zij van harte bereid om inzet te tonen als er vrijwilligers worden gezocht. Ook kleine vrijwilligerstaken, zoals het lopen met een collectebus voor diverse doelen is geen probleem.