• Katy van Houwelingen

VVD doet niet mee aan verkiezingen in Hardinxveld-Giessendam

H'VELD-G'DAM In navolging van de PvdA laat ook de VVD in Hardinxveld-Giessendam weten niet deel te nemen aan de komende gemeenteraadsverkieizingen. Het bestuur van de partij noemt het zeer teleurstellend maar de keiharde realiteit.

Het is voor het eerst sinds het ontstaan van de gemeente Hardinxveld-Giessendam dat de VVD niet vertegenwoordigd zal zijn. Al bijna 100 jaar maakt de VVD en haar liberale voorgangers deel uit van raad van Hardinxveld-Giessendam.

Het probleem is dat er voor 1 december 2017 een kandidatenlijst moet worden vastgesteld. Dit gaat VVD Hardinxveld-Giessendam niet redden, omdat nog niemand zich als kandidaat heeft willen opwerpen. Zowel de fractie als het bestuur hebben de afgelopen jaren hard gewerkt om het liberale geluid te laten horen. Juist daarom is het zo teleurstellend dit nu te moeten constateren.

Bestuurslid Jeffrey Dame: ,,De leden zijn het afgelopen jaar meerdere malen verzocht zich kandidaat te stellen of kandidaten aan te dragen. Er zijn ook meerdere gesprekken geweest met mogelijke kandidaten. Deze gesprekken hebben echter niet tot het gewenste resultaat geleid."

,,In de gesprekken kwam naar voren dat veel mensen wel bereid zijn om zich in te zetten voor de gemeente en de VVD in het bijzonder, maar dat ze zich niet voor een periode van 4 jaar kunnen of willen vastleggen. Dat is voor een raadslid natuurlijk wel een vereiste", aldus fractievoorzitter Martin van Rossum.

De werkzaamheden voor een kleine fractie geven een enorm hoge werkdruk. Vanaf 2018 neemt de druk ook verder toe door de extra vergaderingen in Drechtstedenverband, zoals al in de voorbereidingstijd hieraan voorafgaand al is gebleken. Het bestuur zal zich de komende jaren inzetten om bij de eerstvolgende gemeenteraadsverkiezingen weer een mooie lijst met kandidaten te kunnen presenteren zodat de afwezigheid van de VVD in de gemeenteraad niet al te lang hoeft te worden gemist.