• Afscheid Turk op klompen

    Richard van Hoek Fotografie

Warm afscheid van Turk op klompen

De vaste klanten wilden Mahmut hartelijk bedanken voor zijn goede zorgen van de afgelopen twintig jaar en verzorgden zaterdag een afscheidsfeestje voor hem. ,,Plaatselijk, zelfs regionaal is dit voor velen een gemis. Deze man heeft zeker toegevoegde waarde voor onze samenleving," aldus Wilma van Maurik, een van de initiatiefneemsters van het afscheidsfeestje.

De Turk op klompen, zoals Mahmut ook wel genoemd wordt, is volgens Wilma van Maurik al zo een 20 jaar een begrip in Hardinxveld en omstreken. Hij heeft diverse horecagelegenheden gehad en de laatste tijd runde hij eetcafé Mediterrannee in Hardinxveld. ,,Het lukt hem een sfeer te creëren die iedereen het gevoel gaf in een huiskamer te zitten in plaats van in een restaurant. Je kon er heerlijk rustig zitten. Als een vaderfiguur waakte hij over zijn gasten. Lief en leed werd er met elkaar gedeeld, trouwerijen verjaardagen en begrafenissen. Hij werd hierbij geholpen door zijn rechterhand Angela", legt Van Maurik uit.

Precies om deze reden verzorgden de vaste gasten van Mediterrannee een bijzonder afscheidsfeestje voor de Turk op klompen. Van Maurik: ,,We hebben de klanten gevraagd zelf ook op klompen naar het feestje te komen. We willen hem het afscheid geven dat hij verdient."

Over de reden van het vertrek van Mahmut is Van Maurik duidelijk. ,,De gemeente Hardinxveld heeft besloten het winkelcentrum te gaan verbouwen en grijpt elke gelegenheid aan om het 'onze Turk' moeilijk te maken. Hieraan is helaas niets meer te veranderen, maar we hopen wel dat de gemeente zich na het zien van dit warme afscheid toch nog eens achter de oren krabt."

De gemeente Hardinxveld laat weten dat ze Mahmut ruim de tijd hebben gegeven om orde op zaken te stellen. ,,Door het vertrek van zijn broer uit de zaak bleek zijn vergunning niet langer in orde. We zijn hier redelijk coulant mee omgegaan en hebben lange tijd bij hem aangedrongen om het een en ander te regelen. De benodigde papieren om de juiste vergunningen aan te vragen bleven echter uit. Dit heeft helaas de sluiting van het restaurant tot gevolg gehad, maar van ons had hij daar echt niet weggehoeven", aldus gemeentewoordvoerder Vincent van Dalen.