• Erik van 't Woud

Watertappunt komt tussen De Buurt en Rivierdijk

In maart liet het college weten ernaar te streven het watertappunt voor de zomer te realiseren. Door de bovengenoemde redenen, moest de gemeente op zoek naar alternatieven. Het CDA, dat zich sinds vorig jaar hard maakt voor de komst van een openbare kraan, heeft onlangs vragen gesteld aan het college over waar en wanneer het watertappunt nou precies komt. Eerder werd namelijk bekend dat de komst van het tappunt vertraging oploopt en dat de veersteiger als plek niet mogelijk is.

CDA-burgerraadslid Timon Van Zessen geeft aan blij te zijn met de nieuw gekozen locatie. ,,Dat is een mooie plek, waar veel mensen langsfietsen en gaan rusten. Het is een prima zichtlocatie. Daar ben ik blij mee. Een tappunt is goed voor het milieu, goed voor de gezondheid en vermindert zwerfvuil, zeker nu de temperaturen weer oplopen. De reden dat we in eerste instantie voor de veersteiger pleitten is omdat daar veel toeristen, forensen en scholieren langskomen.''

Hij hoopte dat het kraantje voor de zomer gerealiseerd zou worden, maar begrijpt de reden achter de opgelopen vertraging. ,,We hadden het liever niet. Er wordt nu al heel veel gerecreëerd. Maar we hebben begrip voor de situatie'', aldus van Zessen die daar zelf vlakbij woont.