• Het Westpark

Westpark deels open voor viervoeters

Ward den Besten

t @Warddenbesten

H'VELD-G'DAM Goed nieuws voor viervoeters en hondenminnend Hardinxveld. De gemeente wil het Westpark in Beneden-Hardinxveld deels openstellen voor honden. Dat maakte wethouder Theo Boerman dinsdag bekend. Maandag 30 maart worden omwonenden ingelicht middels een informatiebijeenkomst. De openstelling van het park voor hondenbezitters is een proef om te kijken of het hondenbeleid in heel Hardinxveld op die manier kan worden uitgevoerd.

Honden moeten wel aangelijnd zijn. ,,Het wordt geen uitrenveld'', verduidelijkt Boerman. Hij hoopt dat het park weer ,,fluitend kan worden beleefd. Waar mensen met hun kinderen rustig kunnen picknicken en hondenbezitters lekker kunnen wandelen. Waar het park ooit voor is bedoeld.'' De door sommige gehate bordjes 'verboden voor honden' zullen daarmee verdwijnen.

Boerman is vol vertrouwen dat het gaat lukken en het park schoon blijft. Hondenpoep opruimen is verplicht, maar volgens Boerman is het daarnaast ook ,,een kwestie van fatsoen dat mensen dat doen.'' Een belangrijke reden voor het toelaten van honden in het Westpark is het verhogen van de sociale veiligheid. Dat was namelijk een aanbeveling van omwonenden nadat vorig jaar juni Hardinxveld werd opgeschrikt door het bericht dat een jong meisje in het park is misbruikt.

Met de proef wil de gemeente kijken wat wel en niet werkt en waar de gebruikers van het Westpark behoefte aan hebben. Aan de hand van de inbreng van inwoners hoopt Boerman het hondenbeleid voor heel Hardinxveld beter te kunnen opstellen.