• Gemeente Hardinxveld-Giessendam

Winkelcentrum De Giessenhof aan de slag met 'De Nieuwe Winkelstraat'

H'VELD-G'DAM Hoe houden we het winkelcentrum vitaal? Hoe krijg je meer bezoekers? Vragen waar veel gemeenten over nadenken. Onder de noemer 'De Nieuwe Winkelstraat' (DNWS) gaan Winkeliersvereniging De Giessenhof en gemeente Hardinxveld-Giessendam het winkelgebied klaarmaken voor de toekomst. Op dinsdag 13 juni is door middel van ondertekening van drie partijen de start gemaakt met De Nieuwe Winkelstraat.

Het DNWS-in-actie-traject biedt hulp en kan zorgen voor een sterke basis voor groei, een betere binding met klanten, een plezierig gebied om in te werken en uiteraard ook meer omzet. Daar profiteren gemeente, ondernemers, vast­goedeigenaren en alle andere betrokkenen van. De organisatie van DNWS begeleidt winkeliers en gemeente, daarnaast is Rabobank Merwestroom nauw betrokken bij het project.

Het traject geeft een haarscherpe diagnose van het winkelgebied, met aanbevelingen en een praktisch actieplan waarmee alle deelnemende winkeliers, vastgoedeigenaren en gemeente samen aan de slag kunnen gaan. Dit betekent echter niet dat het winkelcentrum fysiek op de schop gaat, maar dat er meer beleving gaat komen. Zo werken winkeliers en gemeenten samen aan het versterken van het winkelgebied.

Fotobijschrift:

Op de foto van links naar rechts: Benhard van Houwelingen (Wethouder gemeente), Gerda de Boer (Winkeliersvereniging de Giessenhof), Piet Boogaard(Winkeliersvereniging de Giessenhof), Xanthine Jut (Accountmanager bedrijven gemeente), Huub Haarlemmer (Directie Rabobank Merwestroom).