• Rivas Zorggroep

Zeemanskoor Bestevaer in Tiendwaert

GORINCHEM Verpleeghuis Tiendwaert in Hardinxveld-Giessendam werd zaterdag 10 december gevuld met zeemansliederen. Het zeemanskoor Bestevaer uit Giessenburg verzorgde in deze Rivas-locatie een optreden voor bewoners, hun naasten en omwonenden.

Het koor bracht diverse Nederlandse zeemansliederen ten gehore, maar er werden ook Engels- en Duitstalige liedjes gezongen. De bewoners en bezoekers genoten volop. ,,Het was een zeer geslaagde middag", zegt Jolanda Vogel, activiteitenbegeleider in Tiendwaert. ,,Men zong mee en er werd zelfs gedanst."

Het optreden van het zeemanskoor sluit goed aan bij het Planetree-concept waarmee Rivas werkt. Hierbij staat mensgerichte zorg centraal. Piety Nijhof, teamleider in Tiendwaert: ,,Met optredens van koren uit de regio kunnen we iets extra's doen voor onze bewoners, hun naasten en omwonenden. Muziek zorgt voor extra sfeer, ontspanning en afleiding."

Zeemanskoor Bestevaer bestaat uit 33 leden en zij komen allemaal uit de regio Alblasserwaard. Het koor is opgericht in februari 2007. De naam Bestevaer betekent grootvader en is de bijnaam van een bekende zeeman. Ze zingen liedjes die met het zeeleven te maken hebben.

Fotobijschrift:

Het zeemanskoor Bestevaer uit Giessenburg verzorgde afgelopen zaterdag in Tiendwaert een optreden voor bewoners, hun naasten en omwonenden.