• Proefavond

    Richard van Hoek Fotografie

Zeer geslaagde pleinproeverij

H'VELD-G'DAM De door Winkeliersvereniging De Giessenhof organiseerde pleinproeverij op Den Bogerd trok vrijdagavond veel bezoekers. Rond 19.30 uur verrichtte wethouder Theo Boerman de officiële openingshandeling van het opnieuw ingerichte winkelgebied. Mede door het prachtige weer was het een bijzonder geslaagde avond, die zeker voor herhaling vatbaar is.

door Ria Scholten

In de afgelopen maanden is het winkelplein samen met de Peulenstraat opnieuw bestraat. Een feestje waard, vond de winkeliersvereniging. Verschillende ondernemers presenteerden zich vanaf 18.00 uur op het plein waar het kampvuur van Scouting A15 letterlijk en figuurlijk voor de nodige warmte zorgde. Veel winkeliers toonden zich verrast over het grote aantal mensen dat de moeite had genomen om naar het plein te komen. De bezoekers lieten de kans om verschillende wijnen, porten en biertjes te proeven niet voorbij gaan. Voor de hartige trek konden zij kiezen uit hamburgers, vlees van de megaspies en andere versnaperingen. Wie meer van zoet hield kon genieten van een bekertje vers gezette koffie met een koek. Bij de Pipowagen van Het Bakhuis, waar oliebollen werden verkocht, stond een lange rij wachtenden.

Tot zijn verrassing stonden er voor de wethouder een kruiwagen, bezem en klinkers klaar. Hij kreeg het verzoek om de laatste drie steentjes van de bestrating van het plein te leggen. Voor de zoon van een bouwvakker bleek dit geen enkel probleem op te leveren. ,,Als de werkzaamheden zijn afgerond zijn er op het plein en in de Peulenstraat zo'n 380.000 klinkers gelegd", liet hij de aanwezigen weten.

Na de openingshandeling blikte de heer Boerman nog even terug. ,,Als voorbereiding op de herinrichting heeft het College een wandeling door de Peulenstraat gemaakt om een indruk te krijgen van de wensen de winkeliers en de bewoners. Tijdens de zomervakantie is doorgewerkt zodat het winkelgebied er in de aanloop naar de feestdagen weer mooi bij ligt. De verlichting is vervangen door een energiezuinige variant. De firma Baas, die de werkzaamheden heeft uitgevoerd, heeft dit prima gedaan."