• Team 193 van Roparun overhandigde twee koppelbedden aan De Lange Wei

    De Lange Wei

De Lange Wei ontvangt koppelbed van team Roparun

H'VELD-G'DAM De Lange Wei heeft dinsdag 21 januari uit handen van Roparunteam 293, onder leiding van teamcaptain Hans Emmen twee koppelbedden voor de locaties in Hardinxveld en Hoornaar gekregen. Bestuurder Sander van IJsseldijk en leidinggevende intramurale zorg Hannie Boerman van De Lange Wei hebben de koppelbedden in ontvangst genomen. 

Roparun is een estafetteloop van Parijs en Hamburg naar Rotterdam. In teamverband leveren mensen een sportieve prestatie om geld op te halen dat besteed wordt aan goede doelen. De besteding richt zich op mensen met kanker.

Een koppelbed maakt van een éénpersoons hoog-laagbed heel eenvoudig een volwaardig tweepersoonsbed, met een naadloze aansluiting tussen de matrassen. Het is bedoeld voor mensen die door omstandigheden niet meer bij elkaar kunnen wonen, maar die nog wel graag van elkaars nabijheid willen genieten. Nabijheid is immers heel belangrijk, vertelde Hannie Boerman van De Lange Wei: ,,Als mensen in de laatste fase van hun leven zijn, is het zo belangrijk dat een vertrouwd iemand heel dichtbij is. Aanraking, een bekende stem, een hand vasthouden. Al mijn zorgcollega’s kunnen beamen hoeveel rust dat geeft. Deze koppelbedden kunnen we hierbij heel goed gebruiken. Dit is zo waardevol voor onze cliënten en de mensen dicht om hen heen: een partner, een zoon of dochter.”

De Lange Wei is Roparun dan ook zeer dankbaar voor deze prachtige gift.