UPDATE CORONACRISIS: Voor het eerst meer dan 1000 nieuwe patiënten in Nederland

H'VELD-G'DAM Voor het eerst is in Nederland het aantal positief geteste coronapatiënten met meer dan duizend patiënten in een etmaal toegenomen. Bij 1019 personen werd besmetting met het coronavirus covid-19 vastgesteld. Het totaal aantal vastgestelde besmettingen in Nederland ligt daarmee nu op 7431.

Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners.

Het totaal aantal gemelde overleden patiënten nam toe met 78 (gisteren 80) tot in totaal. 434.

DALING OPGENOMEN ZIEKENHUISPATIËNTEN Het totaal aantal gemelde covid-19-patiënten dat opgenomen is (geweest) in het ziekenhuis nam toe met 315 personen. Dat is een daling ten opzichte van een dag eerder (341) en de dagen ervoor.

Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal overledenen neemt minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten. Dit zou er mogelijk op kunnen wijzen dat de genomen maatregelen invloed krijgen op de snelheid van verspreiding van het virus. Eind deze week of begin volgende week zijn deze effecten beter te duiden.

De meeste positief geteste personen wonen in de provincie Noord-Brabant, namelijk 2161 personen. Daarna zijn de meeste positief gemelde patiënten gemeld in Zuid-Holland (1042) en Noord-Holland (1029). In de provincies Friesland en Drenthe zijn de minste besmettingen met respectievelijk 71 en 72 positief geteste personen.  In Hardinxveld-Giessendam staat de teller op 6 mensen.

De meeste overleden patiënten vallen in de leeftijdscategorie 80 – 84 jaar.

Volg ons liveblog over de coronacrisis op ons liveblog.