• Strijd tegen ALS
  • Strijd tegen ALS

Zwemmers ALShetjeraakt zwemmen in Amsterdamse grachten

H'VELD-G'DAM De Amsterdam City Swim, het jaarlijkse zwemevenement in de grachten van Amsterdam, vindt zondag 9 september plaats. Veel mensen uit de regio nemen deel aan deze sportieve activiteit voor het goede doel. Het doel van deze actie is om zoveel mogelijk geld op te halen, zodat het lopende onderzoek naar ALS door kan blijven gaan. ALS is een dodelijke spierziekte waarvoor, tot op de dag van vandaag, nog geen medicijn voor gevonden is.

Sinds 2013 zet de Stichting ALShetjeraakt uit Gorinchem, (https://www.alshetjeraakt.nl/ en https://www.facebook.com/AlShetjeraakt/ ) zich in om geld in te zamelen voor dit onderzoek. Ook dit jaar doet de stichting mee aan de Amsterdam City Swim, met 85 volwassenen en 5 kinderen uit de regio Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam en Sliedrecht. ,,Helaas hebben sommigen onder ons van dichtbij te maken of te maken gehad met de ziekte ALS. Een heftige ervaring wordt nu omgezet tot een drijfveer, om een punt achter deze ziekte te zetten. Onze groep bestaat uit allemaal verschillende mensen, van advocaat tot stoffeerder, die door dit evenement samen worden gebracht," aldus Willem Blokland van Stichting ALShetjeraakt.

Blokland: ,,Sinds begin mei dit jaar trainen wij elke woensdag en zondag in het Kanaal van Steenenhoek, aan de Wolpherensedijk in Gorinchem. Wij mogen de schuur van familie Dubbeldam gebruiken en vanaf hun terrein te water, hiervoor zijn wij ze erg dankbaar."

De Amsterdam City Swim is een inspirerend en confronterend evenement, bijna 3000 mensen zetten zich samen in met hetzelfde doel voor ogen. Aan de kant staan honderdduizenden mensen juichend aan de kant, dit geeft extra motivatie om de finish te halen. De ALS-patiënten die mee zwemmen hebben een ongelooflijk doorzettingsvermogen, dit is erg indrukwekkend om te zien.

Wie wil kan een willekeurige deelnemer van het team steunen door te doneren. Dit kan via de link www.amsterdamcityswim.nl/deelnemers/zoeken?s=alshetjeraakt.