3 tips voor het plaatsen van een schutting

17-02-2020, 15:09 |Van onze partner

Een schutting is een goede manier om meer privacy te creëren in je tuin. Lekker in alle rust genieten van de buitenlucht en het zonnetje. Denk je erover om zelf een schutting te gaan plaatsen? Goed idee, wij helpen je graag met een aantal tips.

Tip 1: overleggen
Een goede voorbereiding is het halve werk en dat geldt ook nog voordat je een schep in de grond zet. Overleg met je buren voordat je een schutting gaat plaatsen, want dan kun je met een gerust hart aan de slag. Belangrijk is de plek waar de schutting komt te staan en de hoogte ervan. Iedereen akkoord? Ga dan eventueel samen op pad om iets moois uit te zoeken, dat is gezellig en dan kun je ook nog eens de kosten delen!

Bovendien kun je voorstellen om de schutting samen te plaatsen. Handig, want het plaatsen van een schutting is een pittige klus. Het plaatsen van schuttingpalen en bevestigen van tuinschermen is iets wat je het beste met twee mensen kunt doen. En misschien is er nog wel meer hulp op te trommelen. Bijvoorbeeld iemand die het graafwerk doet.

Tip 2: maak een goede tekening
Als de schutting eenmaal staat, kan deze niet meer zomaar verplaatst worden. Bekijk dus van tevoren goed waar de schutting komt te staan en meet alles goed na. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en gaat het plaatsen van de schutting ook sneller. Bovendien is een bouwtekening een handig hulpmiddel bij het overleg met de buren. Zo hebben jullie beiden een goed beeld van wat er komt te staan.

Tip 3: zorg voor het juiste gereedschap
Een schutting plaatsen doe je waarschijnlijk niet elke dag. Ga daarom goed na wat er allemaal aan gereedschap en andere materialen nodig is. Vaak is groter gereedschap te huren via een bouwmarkt, zodat je het niet zelf hoeft aan te schaffen. Denk bijvoorbeeld aan een grondboor, die is erg handig om op een snelle en goede manier de gaten te maken voor de schuttingpalen. Er zijn handgrondboren, maar ook grondboren met een motor die het werk lichter maakt.

Naast de grondboor kun je bij het plaatsen van een schutting ook een waterpas goed gebruiken. En denk aan touw, hiermee kun je de lijn van de schutting goed uitzetten, zodat de schutting netjes recht en op de juiste plek komt te staan. Andere handige gereedschappen zijn een boormachine en zaag om de schutting waar nodig in te kunnen korten.

Nog meer tips? Je leest dan meer over een schutting plaatsen op de website van Vandentop. Wil je graag een hout beton schutting? Dan kan het handig zijn om die te laten plaatsen door een bedrijf. Dat scheelt tijd en je weet zeker dat de schutting goed geplaatst wordt.