5 tips om te besparen op je verbouwing

21-01-2020, 11:01 |Van onze partner

Aan het verbouwen van je woning zit een prijskaartje en besparen is daarom nooit verkeerd. Natuurlijk wil je niet dat het besparen op je verbouwkosten ten koste gaat van het vakwerk. Gelukkig zijn er een aantal slimme tips om te besparen. Ben je hier benieuwd naar? Lees dan dit artikel. 

Vraag meerdere offertes aan 
Elke vakspecialist hanteert zijn of haar eigen prijzen, daarom is het voor een verbouwing verstandig om verschillende offertes aan te vragen. Zo krijg je snel een goed overzicht van de kosten en wat er allemaal in de totaalprijs is inbegrepen. Let goed op bijkomende kosten zoals voorrijkosten en of dit in de prijs zit inbegrepen. Na het vergelijken kies je makkelijk voor de vakspecialist die voor jouw project de beste aanbieding doet.

Check of je in aanmerking komt voor subsidies 
De Nederlandse overheid biedt in sommige gevallen subsidies, waardoor het mogelijk is om te besparen op je verbouwing. Er zijn verschillende subsidies om gebruik van te maken, zoals de subsidie voor duurzame energie, energiebesparing of isolering. Om erachter te komen of er subsidies zijn waar jij voor in aanmerking komt, bekijk je de subsidie- en financieringswijzer van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Zet hierbij het filter voor particulieren aan om alle subsidies te zien die er voor jou zijn. 

Ga voor kwantumkorting 
Een kwantumkorting is te realiseren wanneer je met meerdere mensen tegelijk hetzelfde afneemt, bijvoorbeeld het plaatsen van dakkapellen met een aantal buren. De dakkapellen specialist krijgt op deze manier een hoop werk en heeft om dit aantrekkelijk te maken voor jullie een speciale korting. Wat een dakkapel kost na een kwantumkorting, hangt af van de specialist. Vandaar dat het ook in dit geval een aanrader is om meerdere offertes aan te vragen, zodat je de mogelijkheid hebt om te vergelijken. 

Steek zelf de handen uit de mouwen 
Tijdens een verbouwing zijn er zaken die je laat uitvoeren door een vakspecialist, omdat er expertise voor nodig is. Denk hierbij aan het omleggen van leidingen of het vervangen van het schuurdak. In deze situaties is het lastiger om te besparen op de prijzen van leidingen of dakbedekking prijzen, omdat de specialist dit inkoopt. Het is wel mogelijk om te besparen door zelf het afval weg te brengen. De specialist hoeft dan namelijk zelf niet meer het afval op te ruimen en weg te brengen, waardoor hij minder lang bezig is met het project en de kosten voor het uurloon lager uitvallen.  

Verkoop wat je zelf niet gebruikt 
Het is goed mogelijk dat er bij een verbouwing materialen die eerder in het huis zaten, vervangen worden voor nieuwe materialen. Het is in dat geval makkelijk om alles weg te gooien, maar het is ook goed mogelijk om het te verkopen. Denk hierbij aan koperen leidingen, oud ijzer of aluminium. Door spullen te verkopen in plaats van weg te gooien, bespaar je op de verbouwing waar al hoge kosten aan zitten.