Wat doet raamdecoratie voor je huis?

24-09-2019, 15:25 |Van onze partner

Ramen zijn een belangrijk aspect van elk huis. Als je van plan bent om het uiterlijk van je huis te veranderen, dan zijn de ramen een geweldige plek om te beginnen. Denk bijvoorbeeld aan houten jaloezieën, duo rolgordijnen (dag en nacht rolgordijn) ofplissé gordijnen. Op zichzelf zijn ramen eigenlijk gewoon een aantal gaten in de muren. Maar voeg raamdecoratie toe zoals houten jaloezieën of luiken en je hebt plotseling privacy, controle over de hoeveelheid zonlicht die het gebied vult en een mooiere kamer. Of je nu kiest voor één raam of voor een heel huis, het is aan te raden rekening te houden met de vorm en
grootte van het raam, hoe je de kamer gebruikt en de hoeveelheid zonlicht die je binnen wilt laten en buiten wilt houden. Tinten, jaloezieën, zonwering en rolluiken kunnen zowel op deuren als op ramen worden gebruikt om licht te richten, filteren of blokkeren en zijn zowel functioneel als decoratief. Hieronder bespreken we een aantal mogelijkheden.
 

Houten jaloezieën
Het gebruik van houten jaloezieën is de gemakkelijkste en snelste manier om dat beetje extra toe te voegen aan een saai uitziend huis. Jaloezieën zijn er in verschillende stijlen en opties en brengen flair en kleur in uw huis. Houten jaloezieën als raamdecoratie kunnen niet alleen de schoonheid van je huis verbeteren, maar hebben ook talloze andere voordelen. Zo zijn ze in vergelijking met andere vormen van raamdecoratie nuttiger vanwege hun stevigheid. Gordijnen raken bijvoorbeeld gemakkelijk beschadigd door water, waardoor ze erg moeilijk schoon te maken zijn. Jaloezieën of zonneschermen zijn daarom geschikter voor gebieden met een hoog vochtgehalte, zoals de keuken en badkamer. De meeste jaloezieën hebben een waterdichte afdichting zodat water gemakkelijk kan worden afgeveegd. Dit betekent dat ze beter bestand zijn tegen de groei van schimmel die gedijt onder omstandigheden met veel vocht. Verticale jaloezieën zijn bijvoorbeeld gemakkelijk schoon te maken, omdat zwaartekracht helpt bij het verwijderen van vuil en water.
 

Duo Rolgordijnen
Duo Rolgordijnen zijn een nieuwe stijl van jaloezieën die erg populair blijken te zijn. Ze zijn zeer stijlvol en passen bij elk huis. Deze vorm van decoratie kan onder verschillende namen bekend staan, zo​​als Mirage Blinds of dag- en nachtzonwering. Duo Rolgordijnen zijn gemaakt met dubbele rolstof: hun doel is om zoveel mogelijk privacy in je huis te bieden, wat geweldig is omdat het voorkomt dat mensen door je ramen naar je huis kunnen kijken. Kies bijvoorbeeld voor een levendig gestreept patroon op het materiaal van een Duo-rolgordijn, waardoor ze een ruimte goed verlicht kunnen houden zonder dan mensen van buitenaf naar binnen te kunnen kijken.
 

Plisse gordijnen
Plisse gordijnen zijn een verrassend soort raamdecoratie. Het belangrijkste verschil met een rolgordijn is dat de stof niet opgerold maar gevouwen op de rol zit. De stof plooit zich elegant door het bedieningsmechanisme. Je kunt kiezen voor een transparant, semi- transparant of verduisterend plisse gordijn. Verder heb je bij dit type raamdecoratie ook de keuze hoe en hoever je het gordijn opendoet. Top-down of liever Top-down Bottom-up? Kortom, een gordijn met verrassend veel gebruiksmogelijkheden.

Kijk voor de leukste ideeën op https://www.creon-raamdecoratie.nl.