Basketbalvereniging River Trotters geeft les

H'VELD-G'DAM De Hardinxveldse basketbalvereniging River Trotters heeft vrijdag 13 november de Sliedrechtse Prins Willem Alexander school (locatie Waalslaan) een lesje geleerd. Tijdens de gymles van groep 6 en 7 heeft een groep van circa 60 kinderen kennis kunnen maken met basketbal.

Aan het begin van het schooljaar is door de sportieve leerkracht van groep 6, meneer Vogel, aangegeven om zijn gymles eens beschikbaar te stellen voor een wat minder bekende sport. Basketbal behoort sinds een aantal jaren niet meer tot het sportaanbod in Sliedrecht. Dit is een gemis waar de 'buren' uit Hardinxveld op in willen springen. Al snel wordt de afspraak gemaakt.

6 spelers van River Trotters heren 1, waaronder 2 boomlange imposante jongens, hadden zich vrij gemaakt om de grote groep kinderen te vermaken. Tijdens de anderhalf uur durende gymles werd in 6 blokken aandacht besteed aan de verschillende basistechnieken van het basketballen. De kinderen leerden in verschillende groepen dribbelen, passen, schieten en de lay-up onder enthousiaste begeleiding van de ervaren trainers. Ook de 3 aanwezige groepsleerkrachten waagden zich nu en dan aan 1 van de oefeningen.

Voor iedereen die eens kennis wil maken met basketbal, check de website www.rivertrotters.nl.