Belangrijke overwinning voor Vriendenschaar

H'VELD-G'DAM De uitwedstrijd bij één van de titelkandidaten Valto stond voor Vriendenschaar in het teken van aanhaken bij de kop van de ranglijst of naar beneden kijken. Door een zwaar bevochten nipte overwinning in De Lier is Vriendenschaar weer dichtbij de koplopers VEO en Fortis gekomen met 1 punt achterstand.

Het werd een tot de laatste minuut toe spannende korfbalwedstrijd, die vooral werd gekenmerkt door uitstekend verdedigen. Trainer Patrick Bezemer had zijn huiswerk goed gedaan en zag vooral verdedigend zijn team een uitstekende wedstrijd spelen door de gevaarlijke Valto schutters aan banden te leggen. Aanvallend verzuimde de groenzwarte ploeg om de wedstrijd al in een vroeg stadium te beslissen en hoewel het bijna de gehele wedstrijd een voorsprong had, kon het pas in de laatste minuut de zege veilig stellen.

Vriendenschaar startte uitstekend, geconcentreerd verdedigend en aanvallend met veel druk zette het Valto binnen enkele minuten op een 0-3 voorsprong. Valto probeerde aan te haken, maar kon niet voorkomen dat er na 10 minuten een 2-6 stand op het scorebord stond. Het CABholland-team had in die periode een groot veldoverwicht, maar kon dat niet in doelpunten uitdrukken. Slechts een benutte strafworp was de schamele oogst van de volgende 12 minuten, waardoor Valto terug kon komen naar 6-7. In de slotfase van de 1e helft zorgden de Vriendenschaar-schutters Nolan den Boer en Christian Brouwer voor de 7-9 voorsprong bij rust.

Ook de tweede helft gaf hetzelfde spelbeeld, uitstekend verdedigen maar ook weer een (te) lange periode zonder zelf te scoren. Ook nu was er na de 9-12 voorsprong na 10 minuten weer een te lange doelpuntloze periode van Vriendenschaar en bracht het aanvallend te weinig. Ondanks het prima rebounden van Caroline Blokland, die als vervangster van de geblesseerde Linda Rieske steeds beter gaat spelen, werden de kansen niet benut en kon Valto in de wedstrijd blijven. In de 17e minuut kwam de thuisploeg voor de eerste keer in deze wedstrijd langszij (12-12 en even later 13-13) . Julia van der Aa kwam in de ploeg evenals jeugdspeler Julian Voorwinde die door zijn snelheid voor meer aanvallende dreiging zorgde. Na de afstandstreffer van Christian Brouwer kreeg Julian na een uitstekende actie een strafworp mee en dat betekende weer een ruimere voorsprong (13-15). Toch kwam Valto in de slotfase nog terug, optimaal gesteund door het eigen publiek knokte de ploeg uit De Lier zich met nog 2 minuten te spelen toch weer naast Vriendenschaar en kwam er net als vorige week weer een zenuwslopende laatste minuut. Maar ook nu trok Vriendenschaar weer aan het langste eind. De bevrijdende laatste treffer kwam met nog 25 seconden op het scorebord uit handen van topscorer Nolan den Boer, die met zijn zesde treffer voor de 16-17 overwinning zorgde en daarmee voor de aansluiting bij de koplopers. Zaterdag speelt Vriendenschaar om 17.10 uur thuis in De Wielewaal tegen degradatiekandidaat Juliana.

De doelpunten werden gescoord door: Nolan den Boer 6 x , Christian Brouwer 5 x , Jorrit Muilwijk 3 x , Bert Verspuij 2 x , Milou van Dijk 1 x.