Dames LTC de Merwede starten sterk

H'VELD-G'DAM Het in de tweede klasse uitkomende damesteam van LTC de Merwede had de eerste competitiewedstrijd gewonnen en zette die goede start in de eerste thuiswedstrijd tegen TOP Papendrecht voort. De dames speelden sterk en wonnen de eerste thuiswedstrijd na spannende partijen nipt met 3-2.

Het spits werd afgebeten door Kristel Boon die de eerste single voor haar rekening nam. Zij trof een opponente aan de overkant van het net waar ze al vaker tegen gespeeld had en meestal haar meerdere moest erkennen. Dit keer was dat anders. Kristel Boon won de spannende eerste set met 7-5 en won de tweede set overtuigend met 6-0. Daarmee werd de wedstrijdscore op 1-0 gebracht,

Doordat een wisselbaan beschikbaar was kon tegelijkertijd de tweede partij worden gespeeld. De tweede partij was de eerste dubbelpartij. Saskia Tichelaar en Sandra Geelen speelden die partij. Zij speelden zeer geconcentreerd en fantastisch tennis tegen het sterke Papendrechtse dubbel. De twee teams waren zeer aan elkaar gewaagd. De Hardinxveldse Damen wonnen de eerste set met 6-4, maar moesten de tweede set aan de dames van TOP laten. Een derde set moest de beslissing brengen in deze mooie spannende partij, waarin alle dames prachtig en goed tennis lieten zien. De dames van TOP trokken uiteindelijk aan het langste eind en wonnen de derde set met 3-6, waardoor de wedstrijdstand weer in evenwicht was: 1-1.

Captain Linda Geelen speelde de tweede single. In deze partij waren de krachtsverschillen wat groter. Het werd een leuke partij, waarin het voor Linda Geelen zaak was de concentratie vast te houden. De eerste set won Linda Geelen overtuigend met 6-2. Tijdens de tweede set ging het zeer hard regenen en werd de partij onderbroken. Na de regenpauze ging het iets moeizamer, maar toch werd die set met de stand 7-5 binnen gesleept en nam LTC de Merwede weer een voorsprong: 2-1.

Kristel Boon en Saskia Tichelaar waren ondertussen begonnen aan de tweede dubbelpartij. Het werd een heel spannende partij, want zij waren erg gewaagd aan het duo van TOP. In de eerste set was één break genoeg om de winst te pakken: 7-5. In de tweede set moest de tiebreak de beslissing brengen. Boon en Tichelaar waren geconcentreerd en wonnen gedecideerd de tiebreak en daarmee de tweede set en de partij. De stand kwam door deze winst op een beslissende 3-1 voorsprong.

De laatste partij werd gespeeld door Linda Geelen en Sandra Geelen. Zij konden de score niet verder uit breiden, want in een snelle partij moesten zij hun meerdere erkennen in het dubbel van TOP. Het werd een leuke partij tegen de sportieve en gezellige Papendrechtse dames. Met tweemaal 2-6 verloren Linda en Sandra Geelen de partij en kwam de wedstrijdscore op 3-2. Samen met de gezellige tegenstanders werd de wedstrijd, zoals in het tennis gebruikelijk is geëvalueerd in de kantine.