• River Trotters-Vriendenschaar

    Richard van Hoek Fotografie
  • Vriendenschaar

Druk bezocht Sportspektakel

H'VELD-G'DAM Vrijdag 3 en zaterdag 4 november vond in sporthal De Wielewaal voor de eerste maal het Intro Personeel Sportspektakel plaats. Traditiegetrouw organiseert korfbalvereniging Vriendenschaar op de laatste zaterdag voor de start van de zaalcompetitie haar zaaltoernooi. Dit jaar zijn de handen ineen geslagen met basketbalvereniging River Trotters en is er door nauwe samenwerking tussen beide Hardinxveldse sportverenigingen een tweedaags sportspektakel georganiseerd.

Het Sportspektakel werd vrijdagavond in de goed gevulde sporthal De Wielewaal geopend met een wedstrijd tussen de hoogste jeugdploegen van Vriendenschaar en streekgenoot Merwede/Multiplaat uit Sliedrecht. Na een spannende wedstrijd wist Vriendenschaar A1 nipt met 20-19 te winnen van Merwede/Multiplaat A1. De 2e korfbalwedstrijd van deze avond was tussen Vriendenschaar 2 en Merwede/Multiplaat 2 en werd ditmaal met een minimaal verschil gewonnen door de ploeg uit Sliedrecht. Het werd 12-13. Tussen de beide korfbalwedstrijden en als afsluiting van de vrijdagavond was en een basketbalwedstrijd en zaalkorfbalwedstrijd tussen de recreantenteams van River Trotters en Vriendenschaar. Ondanks verwoede pogingen wisten de korfballers de basketbalwedstrijd niet te winnen en de basketballers de korfbalwedstrijd niet.

Het zaalkorfbaltoernooi werd op zaterdag geopend met de wedstrijd tussen Vriendenschaar 1 en Merwede/Multiplaat 1. Na een overtuigende 1e helft met een 12-7 voorsprong voor de groenhemden wist het door CAB Holland en Sportshop Andre Vlot gesponsorde 1e team van Vriendenschaar de overwinning in de 2e helft veilig te spelen met een 22-20 einduitslag. In de rustpauze van deze wedstrijd lieten de allerjongste Vriendenschaar leden, de "kangoeroes" hun kunsten zien in een heuse demonstratie.

Na korfbal was het tijd voor de competitiewedstrijd van River Trotters Heren 2 tegen DAS 2 uit Delft. De Hardinxveldse basketballers wisten de in de competitie nog puntloze tegenstander wederom een nederlaag te bezorgen. Na een gedegen wedstrijd wist River Trotters met 60-43 te winnen.

De tweede korfbalwedstrijd was tussen de streekgenoten Merwede/Multiplaat uit Sliedrecht en de korfballers uit Boven-Hardinxveld, HKC. Beide ploegen begonnen fanatiek aan de wedstrijd met een licht overwicht voor HKC. Merwede/Multiplaat wist de kleine voorsprong van HKC teniet te doen en in de 2e helft uit te lopen naar een 14-11 overwinning. De allerjongste HKC leden, de "kangoeroes", mochten in de rust van deze wedstrijd een demonstratietraining laten zien aan het aanwezige publiek.

Na deze wedstrijd mochten de F-pupillen van Vriendenschaar (5 F-teams gaan er starten aan het zaalseizoen) hun krachten gaan meten met F-teams van HKC, Merwede/Multiplaat en SKV uit Sleeuwijk. Ook de jongste basketballers van River Trotters lieten hun kunsten zien in hun demonstratie. Na het 1 voor 1 oplopen van de kinderen konden de talrijke toeschouwers genieten van vele onvergetelijke sportmomenten.

De 2e basketbalwedstrijd op het Sportspektakel was tussen River Trotters Heren 1 en The Jugglers uit Enschede. Het door Hoek en Blok gesponsorde River Trotters team komt uit in de landelijke eerste divisie en heeft de ambitie om binnen een aantal jaren door te promoveren naar de hoogste amateurdivisie in Nederland; de promotiedivisie.

De Hardinxveldse basketballers waren gebrand om deze competitie wedstrijd te winnen en kwamen goed uit de startblokken. Er werd snel afstand genomen en het publiek kon genieten van talrijke spectaculaire basketbalhoogstandjes. River Trotters Heren 1 wist uiteindelijk een klinkende 86-36 overwinning te behalen.

Aansluitend was er de presentatie van alle teams van KV Vriendenschaar en de teams van River Trotters aan het publiek en de aanwezige sponsoren op het voor het Intro Personeel Sportspektakel aangelegde sponsorplein. Na de ploegenpresentatie was er een bijzondere gebeurtenis in de sporthal. De Hardinxveldse burgemeester Heijkoop kwam de zaal in voor een toespraak waarbij hij Arie van Noordenne wist te verrassen door hem een koninklijke onderscheiding te overhandigen voor de vele jaren (50 jaar!) vrijwilligerswerk voor onder andere Vriendenschaar.

De laatste korfbalwedstrijd was de Hardinxveldse derby tussen Vriendenschaar en HKC. Het publiek ging er in sporthal De Wielewaal dan ook maar eens goed voor zitten. Beide ploegen gingen fanatiek van start. Om en om scorend maakten beide ploegen er een attractieve wedstrijd van en wist Vriendenschaar in de loop van de 2e helft een kleine voorsprong te nemen. Ondanks verwoede pogingen kon HKC het gat niet meer dichten en wist Vriendenschaar met een knappe 20-18 einduitslag de wedstrijd te winnen.

Direct na afloop van de wedstrijd werd overgegaan tot de prijsuitreiking. Tjeerd Putters van hoofdsponsor Intro Personeel reikte de door subsponsor Stout beschikbaar gestelde prijzen uit aan de deelnemende ploegen, waarbij Vriendenschaar als toernooiwinnaar in het bezit kwam van de wisselbeker van het Vriendenschaar - Intro Personeel - zaalkorfbaltoernooi.