• Vriendenschaar-Tilburg

    Richard van Hoek Fotografie

Een-tweetje voor Vriendenschaar

H'VELD-G'DAM - De wedstrijd tegen Tilburg stond op het programma op 31 januari in sporthal de Wielewaal. Vriendenschaar nam revanche op de matige tweede helft in de uitwedstrijd. Een gemakkelijke overwinning voor een all-round spelend Vriendenschaar: 24-18.

Door het gelijk spel van vorige week tegen KOAG, waren de punten tegen Tilburg belangrijk. Hoewel Vriendenschaar op een rustige midden-plaats staat in de poule, moest er rekening gehouden worden met de onder geplaatste ploegen. Ook Tilburg zou deze punten graag willen hebben, dus het beloofde een leuk duel te worden in sporthal de Wielewaal.

Tilburg startte de aanval en pakte de voorsprong continu in de eerste 10 minuten van de wedstrijd tot een stand van 4-4. Belangrijk detail was dat Tjeerd Putters alle doelpunten hiervan scoorde; Tilburg was gewaarschuwd voor de schutter. Vanaf dat moment was de CAB holland formatie wakker en was er geen moment van twijfel wie de wedstrijd zou gaan winnen. Vriendenschaar sloeg een gaatje naar 7-5 met scores van Peter Visscher, Zita Schröder en Mees van der Waal van Dijk. Na een blessurebehandeling voor Zita Schröder, liet zij meteen zien waarom ze in het veld stond; 9-5 met twee goals voor de dame uit Oranje <19. De groenhemden domineerde door allround te spelen, over vele personen te scoren en kon daardoor uitlopen tot een 13-9 ruststand.

De doelpuntenregen van de eerste helft staakte in de tweede helft. Beide ploegen moesten weer op gang komen na de theepauze. Na de opening van Tilburg was wederom Tjeerd Putters trefzeker met een mooie korte kans bij de korf. Youngster Christian Brouwer wist tot eigen opluchting de korf te raken en Peter Visscher volgde hem op: 16-10. De coaches Gerard Streefkerk en Leon Kwakernaat konden rustig op de bank blijven zitten. De ploeg maakte een frisse en energieke indruk. Ook de gezusters Kraaijeveld waren trefzeker met beide een schot van afstand 21-13. In het laatste kwartier maakte Arjanne Verhoef plaats voor Milou van Dijk. Enkel voor het doelsaldo pakte Tilburg nog wat doelpunten mee. De kaarten waren echter al vroeg geschud. Het duel was weinig vermakelijk voor het publiek dat naar de Wielewaal was gekomen. Zij zagen Vriendenschaar een prima wedstrijd spelen; Vriendenschaar won gewoonweg met gemak van Tilburg. Carnaval is nog ver weg voor de club uit Brabant, eindstand 24-18.

Volgende week speelt Vriendenschaar 1 tegen ODO in Maasland. Vriendenschaar 2 won twee punten van Tilburg 2 en staat volgende week een zware uitwedstrijd te wachten tegen Dalto 3 in Driebergen.

De scores van Vriendenschaar kwamen van: Tjeerd Putters 7x, Zita Schröder 6x, Peter Visscher 4x, Christian Brouwer 2x, Wendy Kraaijeveld 2x, Mees van der Waal van Dijk 2x en Angela Kraaijeveld 1x.