• Koningscross
  • Koningscross

Geslaagde Koningscross op De Belt

H'VELD-G'DAM Afgelopen vrijdag 27 april is alweer de vierde editie van Koningscross verreden op het prachtige motorcrosscircuit De Belt in Boven-Hardinxveld.

Met ruim 125 motorcross-deelnemers, waaronder lokale coureurs en rijders die strijden voor het Nederlands, Europees en zelfs het Wereldkampioenschap, 18 bromfietsers en een paar honderd toeschouwers en als kers op de taart was het ook nog prachtig mooi weer en kan de organisatie terugkijken op een zeer geslaagde Koningscross.

Na vele uren aan arbeid hadden de vrijwilligers de baan in topconditie gekregen: de bochten waren weer aangevuld, de springschansen weer aangescherpt, er was een geheel nieuwe wavesectie en dat had tot resultaat dat de baan er weer geweldig bij lag zodat de rijders weer helemaal in hun nopjes waren.

Zo rond de klok van 7 uur stond de koffie in de kantine al te pruttelen en begon om 8 uur de inschrijving van deze wedstrijddag. Veel rijders verkenden dan eerst de baan onder het genot van een vers bakkie koffie door een rondje over het circuit te lopen.

Om 10 uur begon de training, de rijders kregen zo'n 15 minuten de tijd om de baan met de motor te verkennen en eventueel hun motor nog af te stellen zodat ze helemaal klaar zijn om de strijd tijdens de wedstrijd aan te gaan. Ook de brommers kregen hier hun eerste kennismaking met de crossbaan.

Rond de klok van 12 uur viel het starthek voor de eerste maal en gingen de allerkleinste coureurs van start. In alle klassen werd erg hard gereden, gevochten voor elke centimeter en werd tot de finish gestreden voor een podiumplaats. Ook de bromfietsklasse was dit jaar weer een groot succes, aankomende talenten konden met hun omgebouwde 'cross'brommers tegen elkaar strijden op de crossbaan en dit was een groot spektakel.

Ook voor het publiek was het een geslaagde dag: heerlijk in de zon, met een hapje en een drankje kijkend naar de strijd op de baan met veel gezelligheid.

Na afloop van de wedstrijden zijn de kampioenen van deze Koningscross gehuldigd en ontvingen zij een mooie bokaal, een bos bloemen en een premie die door het bedrijfsleven beschikbaar was gesteld.

Meer informatie en foto's zijn te vinden via www.facebook.com/circuitdebelt.

De uitslagen zijn als volgt:

50 cc

1 Michel Boote

2 Jesse den Boer

3 Daan Nuis

65 cc lage wielen

1 Max van de Ketterij

2 Sem den Boer

3 Levi van Dam

65 cc hoge wielen

1 Wessel van Wijk

2 Tycho van Velzen

85 cc hoge wielen

1 Danny van den Bosse

2 Bryan Nelis

3 Joeri Sommer

MX 2 2 takt

1 Damian Scheffers

2 Jeroen Korevaar

3 Jari van de Graaf

MX 2 4 takt

1 Jacco van der Linden

2 Danny van de Vliet

3 Tommie van Dongen

MX 1

1 Randy Oostrom

2 Mike van den Hout

3 Jari Haag

Open klasse

1 Rinus van de Ven

2 Jack Brunell

3 Jeffrey Meurs

Veteranen

1 Tino Winter

2 Edwin Straver

3 Harry Cornegie

Liefhebbers

1 Raimon Schinkel

2 Jason Snaddon

3 Rick van der Gugten

Damesklasse

1 Lianne Muilwijk

2 Kylie Hoogervorst

3 Danielle Raats

Brommers

1 Jeroen Korevaar

2 Arjan van Helden

3 Gertjan Korteland