Goed herstel voor Vriendenschaar

H'VELD-G'DAM Na de valse competitiestart met twee zure nederlagen moesten de korfballers van Vriendenschaar zaterdag winnen om niet in de problemen te komen. Tegenstander was Albatros dat tegen dezelfde tegenstanders tweemaal gelijk had gespeeld en dus met goede moed naar Hardinxveld was gekomen.

Trainer Patrick Bezemer had zijn ploeg op scherp gezet en zag tot zijn voldoening dat na een blijksemstart er een prima 1e helft volgde met een ruime voorsprong bij rust, die in de 2e helft niet meer in gevaar kwam.

In de goed bezette sporthal De Wielewaal zag het publiek een spectaculair begin van de wedstrijd. Het 1e schot van Nolan den Boer was meteen raak en ook het 1e schot van Albatros trof doel.

Vervolgens schoot Christian Brouwer zijn eerste 2 schoten raak en zag Nolan den Boer na de vakwisseling ook zijn volgende schot door de korf vallen. Met een 4-1 voorsprong binnen 2 minuten was de toon gezet en had Vriendenschaar een snelle voorsprong genomen waardoor Albatros in de achtervolging moest. Er volgde een leuke 1e helft, waarin Albatros zich niet gewonnen gaf en steeds de achterstand verkleinde, maar niet kon voorkomen dat de met scherp schietende Den Boer en Brouwer de voorsprong steeds weer vergrootten. Toen ook de Vriendenschaar-dames hun aandeel in de scores gingen nemen, liep het CABholland goed spelend uit naar een 14-9 voorsprong bij rust.

Ook in de 2e helft had Vriendenschaar een prima start. Hoewel Albatros de score direct opende, schoot Milou Klijn ook meteen raak. En toen na opnieuw een Albatros-treffer routinier Bert Verspuij tweemaal de korf doorboorde en Arjanne Verhoef een slim balletje onder de korf benutte, was de voorsprong binnen 5 minuten opgelopen naar 18-11 en was de wedstrijd gespeeld.

Vriendenschaar consolideerde en gaf verdedigend weinig weg maar werd in het vervolg van de wedstrijd slordig met het benutten van de kansen, waardoor de grote uitslag waar het publiek op hoopte niet werd behaald. Pas na 10 minuten werd er weer gescoord ( de 6e treffer van Nolan den Boer) en kon ook Albatros weer wat terugdoen.

Om en om scorend werd de Vriendenschaar-overwinning in de slotfase veilig gesteld.

De jonge Maarten de Rooy mocht zijn competitiedebuut nog maken voor de weer onvermoeibare Jorrit Muilwijk, die deze wedstrijd weinig geluk had met zijn acties.

De eindstand werd 22-15 waarmee Vriendenschaar de eerste punten heeft behaald in deze zaalcompetitie. Komende zaterdag gaat Vriendenschaar op bezoek bij RWA, dat ook haar 1e overwinning behaalde. De wedstrijd in de sporthal in Rhoon begint om 15.45 uur.

De Vriendenschaar-doelpunten werden gescoord door:

Nolan den Boer 7 x , Christian Brouwer 6 x , Beet Verspuij 3 x, Milou Klijn en Arjannen Verhoef ieder 2 x, Linda Rieske en Céline van Meteren ieder 1 x