• Archief BDUmedia

Grote Rivieren Loopcircuit begint met Dirk IV-loop in Hoornaar

HOORNAAR De vaak zo sfeervol winterse opening van het Toyota Schouten Grote Rivieren Loopcircuit is de Dirk IV-loop in Hoornaar. Deze vindt plaats op zaterdag 28 januari op de polderwegen rond het mooie dorp in de Alblasserwaard.

Het startschot voor de wedstrijd- en prestatieloop over 10 kilometer - en van de prestatieloop over 5 kilometer - klinkt 28 januari om 13.00 uur. Voor de jeugd zijn er al lopen vanaf 11.00 uur per leeftijdscategorie en om 10.30 uur begint de 250 meter lange ouder- en peuterloop.

Voorinschrijven voor de Dirk IV-loop is tot en met 24 januari mogelijk via www.inschrijven.nl. Op de dag zelf kunnen lopers voor inschrijving en omkleden terecht in Het Bruisend Hart op het Dirk IV-plein in Hoornaar. Voor de wedstrijdlopers is er prijzengeld voor de top drie in alle categorieën. Het parcoursrecord staat op naam van Roy Hoornweg (30.27) en Lindsay van Marrewijk (36.17). Veel meer informatie over de Dirk IV-loop en het Grote Rivieren Loopcircuit is te vinden op www.dirkivloop.nl en www.avtyphoon.nl/loopcircuit. Tot en met 31 maart is het ook nog mogelijk om voor in te schrijven voor alle negen lopen van het Toyota Schouten Grote Rivieren Loopcircuit, ook via www.voorinschrijven.nl. De totale kosten bedragen dan slechts 45 euro.