• Hardinxveld-Sliedrecht

    Richard van Hoek Fotografie

Hardinxveld hard onderuit tegen Sliedrecht

H'VELD-G'DAM - In de laatste wedstrijd die in de poulefase van het bekertoernooi wordt gespeeld, heeft Hardinxveld zaterdagmiddag een forse nederlaag geleden tegen buurman Sliedrecht. Het verschil in kwaliteit werd op Sportpark Sluisweg pijnlijk duidelijk, waarbij de score opliep tot maar liefst 0-7 voor de ploeg van Michel Langerak.

Vanaf de eerste seconde in de eerste helft zocht Sliedrecht de aanval, waar Hardinxveld er geen moment niet aan te pas kwam. De gasten lieten bij vlagen uitstekend spel zien, waarbij de thuisclub dan ook volledig het spoor bijster getikt werd. Al in de eerste helft liep de score op naar 0-5 als Hardinxveld bij het rustsignaal even op adem mocht komen. De mooiste goal was in het eerste bedrijf van Luciano van Harlingen, die doelman Karsten de Graaf van Hardinxveld verschalkte met een zeer fraaie stift. De overige goals kwamen op naam van Sjoerd van der Waal (2x), Coen van der Waal en Mike Langerak. In de tweede helft deed Sliedrecht het iets rustiger aan en was de grootste honger naar goals wel gestild. Uit twee standaardsituaties liep de score nog wel op naar 0-7 via Bas van Stokkom en Michael Bommeleyn.

Gezien de puntloze poulefase houdt het voor Hardinxveld hier op wat betreft het bekertoernooi dit seizoen. Volgende week start de ploeg van Arjan de Vries de competitie met een thuiswedstrijd tegen Meerkerk. Er wordt dan om 14.30 uur afgetrapt op Sportpark Sluisweg.