• Hardinxveld na rust ruim langs VVAC.

    Mike Rijnders

Hardinxveld ruim langs VVAC

H'VELD-G'DAM Op het kunstgrasveld van Sportpark Sluisweg heeft Hardinxveld zaterdagmiddag een ruime 5-1 zege geboekt op VVAC. Na een moeizame eerste helft, met een 0-1 ruststand, liet Hardinxveld in de tweede helft weinig heel van de gasten uit Ottoland. Uiteindelijk stopte de teller bij vijf Hardinxveldse goals binnen twaalf minuten.

Onder moeilijke omstandigheden, waarin de harde wind het spel (te)veel beïnvloedde, had de thuisclub in de eerste helft de grootste moeite om het VVAC lastig te maken. Nadat Aron van Andel, Robin de Boon en Robin de Kok de mogelijkheden voor Hardinxveld niet wisten te benutten, kregen ook de gasten uit Ottoland wat kansen. De grootste kans voor VVAC was uiteindelijk een makkelijk gegeven strafschop die werd benut door Joran Houweling (0-1), tevens de ruststand.

Na wat tactische omzettingen zag men in de tweede helft een ander Hardinxveld. Na de gelijkmaker van de uitstekend ingevallen Johan Woltman (1-1) volgden daarna in korte tijd nog vier goals van de thuisclub. Deze kwamen op naam van Robin de Kok (2x), invaller Thomas Rozeboom Bos en Danny van den Bout, waarmee de eindstand van 5-1 werd genoteerd.

Lees meer in Het Kompas van woensdag 20 maart.