• Mike Rijnders

Hardinxveld wint en maakt zich op voor nacompetitie

HEUKELUM Hardinxveld heeft zich zaterdagmiddag verzekerd van een plek in de nacompetitie om lijfsbehoud. In en tegen Heukelum werd meer dan terecht met 1-2 gewonnen door de equipe van trainer/coach Arjan de Vries. Daarnaast zag Hardinxveld dat naaste belager SVW in Gorinchem op eigen veld met 2-3 onderuit ging tegen Brederodes, waardoor SVW zaterdagmiddag direct gedegradeerd is naar de derde klasse. 


Door Mike Rijnders


Vanaf het eerste fluitsignaal had Hardinxveld zaterdagmiddag de overhand op het matige hoofdveld in Heukelum. De thuisclub kon geen vuist maken tegen de gasten, die zich steeds nadrukkelijker meldden op de helft van Heukelum. Het was dan ook niet verwonderlijk dat spits Niels Nomen na een kleine tien minuten spelen de 0-1 aantekende voor Hardinxveld. In het vervolg van de eerste helft kreeg Hardinxveld legio kansen om de marge de verdubbelen, maar zowel Niels Nomen als Richard Zwakhals zagen hun inzet gekeerd door Heukelum-doelman Van 't Pad. Enkele minuten voor rust was de eerste echte doelkans voor Heukelum wel raak: captain Sil van Putten passeerde Marc Koning met een verraderlijk schot en noteerde de 1-1 voor de thuisclub. In de slotminuut van de eerste helft mocht Niels Nomen namens Hardinxveld nog alleen op Van 't Pad af, maar diens inzet ging ruim naast. 

Zo werd er gerust met een 1-1 stand en zag men in de tweede helft een zelfde spelbeeld. Gezien de tussenstand op dat moment bij SVW had Hardinxveld weinig aan een gelijkspel en zocht het de aanval. De verlossende 1-2 van Richard Zwakhals, welke gezien het spelbeeld zeer terecht was, werd tien minuten voor het einde van de wedstrijd dan ook uitbundig gevierd. Na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter, alsmede de eindstand in Gorinchem, wist Hardinxveld zeker dat het in ieder geval niet direct gaat degraderen uit de tweede klasse. ,,Wij wilden het niet aan laten komen op die laatste wedstrijd tegen SVW", refereert Richard Zwakhals na afloop van de wedstrijd aan het treffen tegen SVW volgende week aan de Sluisweg. ,,Dit was een hele belangrijke, want stel je voor dat het volgende week mis was gegaan. Het zou mooi zijn als we deze vorm kunnen vasthouden en iedereen fit kunnen krijgen voor de nacompetitie." Ook coach De Vries was opgelucht dat zijn ploeg op het juiste moment toe sloeg. ,,Natuurlijk waren we al wekenlang prima aan het voetballen, maar zonder punten schiet je daar niets mee op. Nu dan eindelijk een lekkere overwinning en daar zijn wij hartstikke tevreden over. De druk is er in ieder geval af voor volgende week", besluit de oefenmeester. De aftrap tegen SVW is zaterdag 26 mei om 14:30 uur aan de Hardinxveldse Sluisweg.