Heren LTC de Merwede boeken overtuigende overwinning

H'VELD-G'DAM Het in de tweede klasse uitkomende herenteam van LTC de Merwede hervatte zich goed na de zware nederlaag tegn koploper De Sluipers twee weken geleden. Zaterdag moest de ploeg het opnemen in een uitwedstrijd tegen het stugge HLTC De Bergvliet uit Haastrecht. De heren van LTC de Merwede boekten met goed tennis een klinkende 5-0 zege

De wedstrijd startte met de eerste single, die altijd wordt gespeeld door Jan-Arie Huijgen. Huijgen is een jonge speler die beschikt over harde groundstrokes en een aanvallend spelstijl heeft. Huijgen startte zeer voortvarende en zette zijn leeftijdgenoot aan de andere kant van het net voordurend onder druk. De eerste set ging overtuigend naar Huijgen. Binnen het team staat Huijgen bekend als iemand die graag drie sets speelt. Vaak heeft Huijgen in de tweede set een dipje en dit was deze keer niet anders. Huijgen moest de tweede set aan zijn tegenstander laten. In de derde set kwam hij weer op stoom, hervond zich en liet zijn aanvallende spel weer zien. Zijn opponent had geen weerwoord tegen dit "geweld" en dolf met 1-6 het onderspit. De 0-1 voorsprong was een feit.

Na deze strijd met jeugdig elan stapten twee routiniers de baan op voor het eerste dubbelspel. Andrew Nederlof en Pieter Jan Koolmees hadden enige weken niet gespeeld, maar ze waren hun vastheid en degelijkheid en sluwheid niet verloren en walsten werkelijke over hun tegenstander heen. Ze bleven op de beslissende momenten rustig en beslisten daarmee de partij.

Vervolgens stapte Marco Stuurman, de tweede jongeling in het team de baan op voor de tweede enkelpartij. Stuurman speelde constant en degelijk en had moeite om zijn eigen service games te houden. Stuurman wist wel vaak de opslag van zijn tegenstander te breken en omdat hij meer breaks maakte dan dat hij service games verloor won hij de partij.

Restten nog de twee dubbelpartijen. Dit werden dubbels met een mix van routine en jeugdig enthousiasme. De eerste van deze dubbels werd gespeeld door Andrew Nederlof en Jan Arie Huijgen. Het werd een prachtige pot. Nederlof toverde de fraaiste ballen van zijn racket. Het was zo'n dag waarop alles lukte. Huijgen deed niet voor hem onder en met zijn machtige forehand sloeg hij veel punten binnen. Het Hardinxveldse duo was veel vaster en constanter dan het span uit Haastrecht. Deze partij werd zeer verdiend gewonnen en de stand werd op 0-4 gebracht.

De laatste partij van de dag bracht Pieter Jan Koolmees en Marco Stuurman binnen de lijnen. Zij speelden tegen de sterke jongeling die de eerste single tegen Huijgen had gespeeld en een sterke dubbelaar. Het werd een zeer gelijkopgaande en pittige strijd.In beide sets ging het tot 5-6 op service. Koolmees en Stuurman waren rustig op de beslissende momenten en wisten twee keer bij de stand van 5-6 de service van de tegenstander te breken en daarmee de winst in de partij te bemachtigen. Met een klinkende 0-5 zege ging de ploeg uiterst tevreden terug naar Hardinxveld.