• gpfoto/Jan Noorlandt

    gpfoto/Jan Noorlandt

Herhaling van 2010: LRC en Heukelum in finale ProxsysChampions Cup

GORINCHEM De finale van de ProxsysChampions Cup wordt een herhaling van 2010: LRC tegen Heukelum.

LRC - Sliedrecht 7-2

De twee ploegen die misschien wel de meeste indruk maakten stonden tegenover elkaar in de halve finale. Twee favorieten voor de eindzege; eentje daarvan zien we zaterdag terug in de finale. En ook slechts een van de twee topscorers van het toernooi zien we zaterdag terug: LRC's Mounir el Ouazizi of Luciano van Harlingen namens Sliedrecht? Beide mannen stonden voor aanvang op tien doelpunten. Net als Benjamin Meijdam, die later deze avond nog met Heukelum in actie zou komen tegen SteDoCo.

Maar beide ploegen hebben meer spelers in de gelederen die een aardig balletje kunnen trappen. Zo speelt Rogier Gerritsen een uitstekend toernooi voor titelhouderLRC en bij Sliedrecht loopt de man van de Albert Heijn-boodschappentas die bij de presentatie altijd het veld op loopt alsof hij rechtstreeks uit zijn hangmat stapt: Johan Versluis, de man die zijn ploeg naar de halve finale schoot met een golden goal tegen Unitas.

In de eerste helft gingen de ploegen volkomen gelijk op. LRC brak de wedstrijd open met een goal van Rogier Gerritsen. Het was het startsein van de vele doelpunten die nog zouden vallen. Voor rust bleef dat echter beperkt tot slechts een tweede. Die kwam op naam van Michael Potkamp en dus was de ruststand 1-1. Dat was ook de ruststand wat betreft gele kaarten, want zowel Shurnell Jean Francois als Mounir el Ouazizi kreeg er eentje getoond.

Het scoren van een gele kaart is dit toernooi niet het type scoren dat we van El Ouazizi gewend zijn en na de rust scoorde hij dan ook datgene waar hij er al tien van had: een doelpunt. Met zijn elfde van het toernooi zette hij LRC weer op voorsprong: 2-1.

De spanning bleef er in tot aan de 4-2 van Rogier Gerritsen. De marge van twee brak namelijk het Sliedrechts verzet en de Leerdammers konden daardoor uitlopen naar ruime cijfers. Mede omdat de benen van de Sliedrechtse doelman tot drie keer toe verder open stonden dan hem lief was. De Leerdamse productie stopte uiteindelijk op zeven. LRC plaatst zich daardoor met duidelijke cijfers voor de finale. Daarin mag de ploeg haar titel verdedigen tegen Heukelum of SteDoCo.

Doelpunten:

LRC: Rogier Gerritsen (2x), FurkanCetin (2x), Mounir el Ouazizi, AkramChentouf en Jerraynell van der Pol

Sliedrecht: Michael Potkamp en Shurnell Jean Francois

Heukelum - SteDoCo 2-1

Welke ploeg mag LRC van titelprolongatie afhouden? Wordt het een herhaling van de finale in 2010? Toen won LRC met 5-2 van Heukelum. Of is het SteDoCo dat voor het eerst mag aantreden in de finale van de ProxsysChampions Cup? De mannen uit Hoornaar schakelde favoriet GJS uit dus waarom niet?

Waar vooraf alleen in de glazen bol gekeken kon worden, moesten de antwoorden maar gewoon gegeven worden met dat andere ronde ding.

Het duurde even voordat dat ronde ding in een van de twee netjes belandde. In de eerste tien minuten kregen beide ploegen wel een aantal goede kansen. Voor SteDoCo trof Hoornaars leider DamianoVaudo de lat en voor Heukelum was het topscorer Benjamin Meijdam die het voetje van Jan Boogerd op zijn pad naar het doel aantrof. In de slotminuut van de eerste helft kregen ook Fabian van Horssen en Sil van Putten nog twee gigantische kansen. Van Horssen zag zijn hakje gekeerd worden en Sil van Putten schoof de bal voor een open doel langs. En dus begon de tweede helft zoals we ook de eerste helft begonnen: vijf tegen vijf en een brilstand.

Het was in de tweede helft SaaidIjaouane die deze brilstand aan flarden schoot. Na vijf minuten spelen zette hij Heukelum op een 1-0 voorsprong.

TopklasserSteDoCo moest daardoor vol in de aanval. En dat deden ze met succes. Dico de Jong was gisteren al belangrijk met zijn golden goal tegen GJS en ook nu deed hij met zijn 1-1 sollicitatie naar de heldenrol.

Die heldenrol ging uiteindelijk naar iemand anders. Sil van Putten punterde namelijk drie minuten voor tijd de 2-1 binnen. Ondanks verwoede pogingen lukte het SteDoCo niet meer om er een verlenging uit te slepen. Sil van Putten dacht nog even zijn tweede te maken, maar de scheidsrechter had al gefloten voor het einde. De vreugde was er echter niet minder om. Heukelum zien we op zaterdag 2 januari terug in dezelfde finale als in 2010: tegen LRC.

Doelpunten:

Heukelum: SaaidIjaouane en Sil van Putten

SteDoCo: Dico de Jong

Leon Pellikaan Jeugdtoernooi

(D-pupillen) ASH - GJS 0-2

De pupillen van ASH en GJS openden woensdagavond de een na laatste avond van het toernooi en bovendien van het jaar. Met respectievelijk 12 en 16 doelpunten voor scoorden de ploegen er lustig op los in de voorrondes en dus waren de blikken op de aanvallers gericht.

De Gorcumse aanvallers bleken uiteindelijk het meest trefzeker. Raoul Boddeüs en JorgoThemelakis scoorden namens GJS waardoor de pupillen van de Gorkumse Jonge Spartanen zaterdag in de finale mogen verschijnen.

Doelpunten:

ASH: -

GJS: Raoul Boddeüs en JorgoThemelakis

(D-pupillen) Sleeuwijk - Sliedrecht 0-1 n.v.

Wie staat er zaterdag tegenover GJS in de finale van de D-pupillen op het Leon Pellikaan Jeugdtoernooi? Dat mochten Sleeuwijk en Sliedrecht met elkaar uit gaan vechten. En het zou een zenuwslopende halve finale worden. De wedstrijd ging over en weer met kansen voor zowel Sleeuwijk als Sliedrecht.

De spanning steeg tot nog grotere hoogte toen het eindsignaal ging bij een 0-0 stand. En dat betekende dat een golden goal de beslissing moest brengen.

Heel lang duurde de 'suddendeath' echter niet. Voordat de Oosterbliek er even lekker voor kon gaan zitten was het meteen na de aftrap Yoran Vink die zijn Sliedrecht naar de finale schoot. In die finale komt Sliedrecht de ploeg tegen waar ze op het veld dit seizoen al 6-1 van wonnen: GJS.

Doelpunten:

Sleeuwijk: -

Sliedrecht: Yoran Vink

(B-junioren) GJS - Hardinxveld 5-3

Na de pupillen van GJS was het niet veel later de beurt aan de junioren van de club. Bij de jongemannen van de B was Hardinxveld de tegenstander. En ook op het veld was dat eerder dit jaar een confrontatie. Toen was GJS met 1-4 te sterk voor de Hardinxvelders. Dat resultaat bood echter geen enkele garantie zo bleek, want het was Hardinxveld dat al snel een 0-2 voorsprong nam. Die voorsprong werd vlak voor rust wel verkleind door een fenomenale vrije trap van Ben Vissers: recht in de winkelhaak.