Heukelum en Zuilichen naar kwartfinale, GRC'14 in de wacht

GORINCHEM

Hardinxveld - Zuilichem 1-2

Zuilichem en de kwartfinale waren nog maar één wedstrijd van elkaar verwijderd. Die tegen Hardinxveld. Zuilichem won de eerste twee wedstrijden van Dussense Boys en Meerkerk en kon zelfs met een kleine nederlaag tegen Hardinxveld nog naar de kwartfinale.

Daar liet Zuilichem het echter niet van af hangen. De nummer zes van de vierde klasse boekte een minimale zege. Thomas Rozeboom Bos scoorde nog wel namens Hardinxveld, maar mede door een gele kaart bij de tweedeklasser uit Hardinxveld kon Zuilichem de score ombuigen. Zuilichem zien we donderdag terug in de kwartfinale. Tegen wie is nog even de vraag, want een van de twee beste nummers twee zal de tegenstander worden.

Doelpuntenmakers:

Hardinxveld: Thomas Rozeboom Bos

Zuilichem: Michel Kooijman en Peter van de Laar

Meerkerk - Dussense Boys 3-4

Mag Meerkerk ook volgend jaar weer meedoen? Om antwoord op die vraag te krijgen, werd de laatste wedstrijd in poule F gespeeld tussen Meerkerk en Dussense Boys. Als Meerkerk zou winnen, moet Hardinxveld volgend jaar een jaartje wachten. Bij een gelijkspel of winst van Dussense Boys zou het Meerkerk zelf zijn die volgend jaar vanaf de tribune zou moeten toekijken.

Het werd een spannend potje waarbij de verschillen minimaal waren. Het verschil werd uiteindelijk gemaakt door André Segeren. De man van Dussense Boys noteerde een loepzuivere hattrick en scoorde in zijn eentje net zoveel als Meerkerk in totaal. Omdat Bob Leemans ook namens Dussense Boys scoorde, werd de eindstand bepaald op 3-4. Met nul punten in de poule mag Meerkerk dus minimaal in 2019 pas weer meedoen.

Meerkerk: Melvin van den Heuvel, Bart Koomans en Leon de Leeuw

Dussense Boys: André Segeren (3x) en Bob Leemans

Vuren - Heukelum 1-7

Vuren tegen Heukelum is een wedstrijd tussen een ploeg die nog niets won (Vuren) tegen een ploeg die alles won (Heukelum). De cijfers spraken van tevoren dus niet bepaald in het voordeel van Vuren. En ook de praktijk wees dat uit. Heukelum had nauwelijks moeite en met topscorer Tim Schwebke in de gelederen werd Vuren al voor de rust op een ruime achterstand gezet.

Met zes verschillende doelpuntenmakers noteerde Heukelum uiteindelijk een eclatante 1-7 overwinning. Daardoor zien we Vuren volgend jaar niet terug. Heukelum zien we donderdag alweer terug. Dan wordt er gespeeld tegen de winnaar van poule D. Als Sleeuwijk een puntje pakt of wint van Asperen, dat nog puntloos is, wordt het de kraker Heukelum - Sleeuwijk.

Doelpuntenmakers:

Vuren: Bas van der Vliet

Heukelum: Tim Schwebke (2x), Lars van Honk, Benjamin Meijdam, Sil van Putten en Adem Kahraman

GRC'14 - VVAC 7-3

GRC'14 maakt na de 10-2 overwinning op Vuren en een nipte nederlaag tegen Heukelum (3-2) nog altijd kans op de kwartfinale. De Giessen Rijswijk Combinatie hoopt op doelsaldo alsnog een van de twee beste nummers twee te worden.

De blauwzwarte formatie zette dan ook vanaf minuut één alles vol op de aanval en wilde een monsterscore neerzetten. Dat leek met een razendsnelle goal van Michael van den Oever in elk geval tot de mogelijkheden te behoren, maar VVAC liet zich niet als kanonnenvoer dienen en bood uitstekend tegenstand.

Toch zou GRC'14 wel een driepunter boeken. Niet met een gigantisch verschil, maar wel met een verschil waarbij de eersteklasser nog goede hoop mag hebben op een plek in de kwartfinale. Door de 7-3 overwinning komt GRC'14 op een doelsaldo van +11. Ploegen in andere poules moeten dan een wel erg hoge uitslag noteren om dat nog te achterhalen. Maar u weet het, in zaalvoetbal is alles mogelijk en dus gaat GRC'14 nog eventjes de wachtkamer in.

Doelpuntenmaker:

GRC'14: Michael van den Oever (3x), Mike Jansen (2x), Dennis van Es en Ricky Vroon

VVAC: Lars Coerts (2x) en Rick Damsteegt

SVS'65 - Almkerk 4-4

Met Almkerk kwam er ook in de laatste wedstrijd van de dinsdagavond een team in actie dat met een monsterscore nog hoopte op een plek in de kwartfinale. SVS'65 wil echter volgend jaar ook weer terugkomen en daar had de ploeg uit Spijk een overwinning van minimaal twee goals verschil voor nodig.

Dat Almkerk niet met minstens tien goals zou gaan winnen, dat was met de rust al duidelijk. De tweedeklasser keek tegen een 2-1 achterstand aan tegen het in de vierde klasse uitkomende SVS'65. De Spijkenaren hadden na de rust dus nog maar één goaltje nodig om ook volgend jaar deelname af te dwingen.

De avond zou eindigen met de leukste helft van de avond. Almkerk probeerde er het beste van te maken en SVS'65 gooide zich vol passie voor elke bal. Acht minuten voor tijd stond het 4-3 voor SVS'65 en had de ploeg nog maar één goaltje nodig.

De grootste vijand werd de tijd en de spanning nam toe. Bart van Andel, Robin IJsselstein, Ferdi Scheurwater en Ben Boeijink kregen heel goede kansen, maar de bal wil de er maar niet in. Van Andel schoot voor leeg doel naast, IJsselstein stuitte één op één met de keeper, Scheurwater trof de lat en Boeijinks bal werd van de lijn gehaald. Aan de andere kant hield doelman Raymon Kaarsemaker alles tegen.

De spanning rees de pan uit, maar de 3-5 kwam er maar niet. Aan de andere kant werd het uiteindelijk 4-4 uit een penalty. Een sensationeel einde van de avond, maar het leverde SVS'65 geen deelname aan volgend jaar op. Almkerk zien we wel gewoon weer terug volgend jaar.

Doelpuntenmaker:

SVS'65: Jerzy Timmermans, Robin IJsselstein, Ben Boeijink en Bart van Andel

Almkerk: Thomas Blankers (2x), Maverick van Maaren en Niels Nieuwesteeg