• Ad Trapman

Hoek en Blok sponsor poloshirts slagwerk- en twirlgroep EMS

H'VELD-G'DAM Sinds zondag 27 mei lopen de leden van de slagwerkgroep en twirlgroep van Muziekvereniging Eendracht Maakt Sterk (EMS) uit Hardinxveld-Giessendam in prachtige kobaltblauwe poloshirts. Hoek en Blok accountants, belastingadviseurs en juristen hebben deze shirts door middel van sponsoring mogelijk gemaakt.

,,Bij Hoek en Blok zijn we fans van sport en cultuur. Beide zien we als belangrijke pijlers voor versterking van de gemeenschap. Daar dragen wij graag ons steentje aan bij. We steunen dan ook actief een aantal vooraanstaande verenigingen, stichtingen en musea in onze nabijheid," Aldus Bert Roskam, partner bij Hoek en Blok.

In 1990 is Hoek en Blok in Sliedrecht begonnen; in 2006 uitgebreid met een tweede vestiging in Barendrecht. Inmiddels zijn ze uitgegroeid tot een team van ruim honderdtwintig medewerkers. Ze voelen zich thuis in deze streek en zijn trots op de mentaliteit en het ethos alhier.

Met inmiddels een 50-tal leden en nog steeds groeiende is de afdeling DRUMA van de vereniging heel blij met deze sponsoring. ,,We hopen dat het bijdraagt aan het vergroten van de herkenbaarheid van de leden van de vereniging bij activiteiten en wedstrijden. En we vinden de shirts uiteraard gewoon heel mooi en zijn blij in Hoek en Blok een sponsor te hebben gevonden."

Op 29 juni 1945 is muziekvereniging Eendracht Maakt Sterk (EMS) opgericht door het samenvoegen van twee muziekverenigingen, Crescendo uit Boven-Hardinxveld en Tempo uit Giessendam. In de oorlog was al het koper in beslag genomen en er waren dus maar enkele mensen die hun koper instrument konden redden. Het muzikale niveau was in de begin periode hierdoor aan de lage kant. In de jaren na de oorlog werd een drumband een must voor een muziekvereniging, dus ook bij EMS. Eind jaren zestig en begin jaren 70 waren majorettes voor straatoptredens een hot item. In november 1970 startte ook EMS met een groep majorettes.