Vriendenschaar opent zaalseizoen met streekderby

H'VELD-G'DAM De voorbereiding op de komende zaalcompetitie is j.l. zaterdag door Vriendenschaar afgesloten met een oefendag in sporthal De Wielewaal waar veel Vriendenschaar-teams de gehele dag door hun oefenwedstrijden speelden. Aan het begin van de avond was er de jaarlijkse sponsorbijeenkomst waar alle Vriendenschaar-teams zich presenteerden, waarna het 1e team onder de ogen van de sponsors de laatste oefenwedstrijd speelde tegen het Sliedrechts Merwede. In een aantrekkelijk korfbalduel was het CABholland-team in de 1e helft duidelijk de betere ploeg, die echter verzuimde dat in de score voldoende tot uitdrukking te brengen, ruststand was 11-9.  

In de eerste fase van de 2e helft liepen de groenzwarten uit naar een voorsprong van 16-11, maar konden dat net als in de 1e helft niet consolideren. Merwede knokte zich terug in de wedstrijd, de voorsprong werd steeds kleiner en er kwam een spannende slotfase, waarin Merwede net voor tijd nog gelijk kwam . Een strafworp in de laatste minuut betekende echter 24-23, waarmee de overwinning toch nog veilig werd gesteld en Vriendenschaar zich kan gaan opmaken  voor de 1e wedstrijd in de zaal in overgangsklasse D.

Komende zaterdag begint die zaalcompetitie met de streekderby tegen GKV uit Gorinchem, een lastige tegenstander waartegen Vriendenschaar de afgelopen seizoenen wisselend succesvol was. De wedstrijd in de Rappardhal in Gorinchem begint om 19.30 uur.