Leerdam Sport en Unitas naar finale Armaris JO13 toernooi

GORINCHEM J013: SteDoCo - Leerdam Sport 0-1. Woensdag was het op de laatste avond van de groepsfase bij de senioren allereerst de beurt aan de mannen van SteDoCo en Leerdam Sport onder 13. Zij streden in de eerste halve finale om een plek in de finale van zaterdag. SteDoCo won in poule A alle vijf de wedstrijden met een doelsaldo van 12-3. Leerdam Sport verloor van VVAC, maar won verder alles en mocht zich daardoor groepswinnaar in poule B noemen.

Het verschil werd voor rust gemaakt door Stan van Wijk. Hij bezorgde Leerdam Sport een 1-0 overwinning. SteDoCo kreeg in de absolute slotfase nog een aantal gigantische kansen op de gelijkmaker, maar wonder boven wonder ging de bal er niet in. Tegen wie Leerdam Sport de finale speelt, wordt duidelijk in de volgende halve finale: Vuren - Unitas.

Doelpuntenmakers:

SteDoCo: -

Leerdam Sport: Stan van Wijk

J013: Vuren - Unitas 0-3

Wie speelt er zaterdag in de finale tegen Leerdam Sport. Vuren en Unitas moesten de Oosterbliek daar een antwoord op geven. Vuren verloor in poule B geen enkele wedstrijd terwijl Unitas in poule D zelfs alles won met slechts één tegengoal.

De roodbroeken klapten er in deze halve finale vol op en hadden slechts zeven seconden nodig om tot score te komen. Vedat Oszoy opende de score namens Unitas. De Gorcumse formatie kwam nadien eigenlijk niet echt meer in de problemen. Thijs van der Wal was al topscorer van het JO13-toernooi met negen goals, maar de goaltjesdief prikte er daar nog twee bij.

Unitas won daardoor met 0-3 van Vuren en staat zaterdag tegenover Leerdam Sport in de finale.

Doelpuntenmakers:

Vuren: -

Unitas: Thijs van der Wal (2x) en Vedat Ozsoy