• Tennismarathon LTC

    Richard van Hoek Fotografie

LTC De Merwede kijkt tevreden terug op tennismarathon

H'VELD-G'DAM Bij LTC de Merwede vonden vrijdag 5 juni en zaterdag 6 juni 24 uur achter elkaar tennisactiviteiten plaats op haar tennisbanen. Er was gelegenheid voor zowel leden als niet-leden, voor jong en voor oud om mee te doen of om kennis te komen maken met de tennissport en de tennisclub LTC de Merwede. De marathon werd afgesloten met een spectaculaire tennisdemonstratie door oud-tennisser en Roland Garros finalist Martin Verkerk die eerst speelde tegen een aantal getalenteerde jeugdleden van LTC de Merwede en daarna de tennisleraren van V&P onder vuur nam.

Op vrijdagavond om 18.00 uur begon de tennismarathon met een toernooi voor de Hardinxveldse sportverenigingen. Veel verenigingen waren met meerdere duo's aanwezig. Het werd een zeer gezellige en sportieve avond die door onweer en regen een korte tijd werd onderbroken. Met veel plezier en enthousiasme maakten volleyballers, basketballers, tafentennissers, voetballers, turners en dansers kennis met de tennissport. Er werd fanatiek, maar sportief gestreden voor de winst. De winnaars werden na afloop verrast op een kleine attentie. Om middernacht startte het tennistoernooi voor KNLTB leden. In twee blokken van 3 uur namen de tennissers in diverse poules van gelijke speelsterkte het tegen elkaar op. De wedstrijden duurden 25 minuten en de games werden doorgeteld. Ook hier kregen de poulewinnaars een kleine attentie overhandigd.

In de ochtend was het tijd voor leden en niet leden onder de 16 jaar. LTC de Merwede was verheugd dat ook een aantal niet leden zich hadden aangemeld voor deze activiteiten. Na een gezond en lekker ontbijt en een warming-up speelden de deelnemers enkele wedstrijdjes en werden er allerlei spelletjes gespeeld. Ondertussen werden er door de tennisleraren van V&P allerlei clinics verzorgd. Een grote delegatie van de Hardinxveldse gemeentepolitiek was daarbij vertegenwoordigd, waaronder wethouder sport Trudy Baggerman.

Om 12.00 uur begon het bedrijventoernooi. Een aantal bedrijven uit Hardinxveld en omgeving hadden zich ingeschreven voor dit evenement. En net zoals bij de andere toernooien die gespeeld waren tijdens deze tennismarathon werd er fanatiek, maar met veel plezier en sportiviteit gestreden voor de overwinning. Gedurende het gehele evenement was er ook rondom de banen van alles te beleven. DJ Tomi zorgde voor een gezellige muzikale omlijsting en op het zonnige het terras brandde de barbecue en kon een heerlijk koel drankje worden gedronken.

De marathon werd afgesloten met een spectaculaire tennisdemonstratie door oud-tennisser en Roland Garros finalist Martin Verkerk. In het laatste uur van de tennismarathon stapte de boomlange Martin Verkerk de baan op. Hij speelde met Quinty de Rover aan zijn zijde tegen twee andere tennistalenten van LTC de Merwede: Patrick Ambachtsheer en Sander Nagelkerken. Na een ietwat nerveus begin gooiden Quinty, Sander en Patrick alle schroom van zich af en schotelden samen met Martin Verkerk het in grote getale aanwezige publiek dat baan 4 omzoomde een prachtige en met humor gelardeerde demonstratie voor. Er waren prachtige rally's te zien en soms werd Verkerk verrast door een schitterende return of passeerslag. Daar leverde een enthousiast applaus op. De spelers en het publiek genoten met volle teugen. Het eerste deel van de demonstratie werd afgesloten met een supertiebreak en daarin trokken Quinty de Rover en Martin Verkerk de winst naar zich toe.

Daarna konden de tennisleraren van V&P Jeroen van den Berg, Wijnand Tieland en de Hardinxvelder Joran Schröder, die met Martin Verkerk speelde, hun kunnen tonen. De snelheid werd nog iets verhoogd en keiharde returns en snoeiharde en effectvolle services werden afgewisseld met effectvolle dropshots en het tussen de benen terugslaan van de bal.

Na deze demonstratie was de 24 uur volgemaakt en was het tijd voor de afsluiting. De winnaars het bedrijventoernooi werden gehuldigd en de organisatoren en andere vrijwilligers en sponsors die deze zeer geslaagde marathon mogelijk hadden gemaakt werden in het zonnetje gezet en bedankt.

Doel van LTC de Merwede was om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met tennis en de tennisvereniging. Een ander doel was geld in te zamelen voor de tennisvereniging, maar ook voor Stichting Leergeld Alblasserwaard Vijfheerenlanden. De helft van de opbrengst van deze tennismarathon ging naar deze stichting die zich inzet om kinderen van ouders met beperkte financiële middelen mee te laten doen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten waaronder het lidmaatschap van een sportvereniging. Voorzitter Edwin Muilwijk overhandigde met trots een royale cheque van € 3250,- aan voorzitter Hans Nugteren van Stichting Leergeld. Daarmee was er een officieel einde gekomen aan een zeer geslaagde tennismarathon bij LTC de Merwede.