• De voorbereiding voor zaterdag is begonnen

    Stefan Beekhuizen

LTC De Merwede teams sluiten competitie af

H'VELD-G'DAM Zaterdag was de laatste speeldag in de tenniscompetitie. Voor de eerste teams van de heren en het mixed team stond er weinig op het spel, zij staan veilig in de middenmoot. De dames zouden nog kunnen degraderen. De dames speelden uit tegen TVKL en verloren met 4-1 en eindigden op een gedeelde laatste plaats. De heren speelden thuis tegen TC Leerdam en verloren nipt met 2-3. Het mixed team speelde thuis tegen de Gouwe Smash en won met 4-1. De heren en het mixed team eindigen in de middenmoot.

De dames reisden af naar TVKL uit Krimpen aan de Lek. Een overwinning was noodzakelijk om van de laatste plaats weg te blijven. In deze competitie spelen teams met speelster met een hogere speelsterkte dan de dames van LTC de Merwede. Het was een zware competitie waar de tegenstand groot was. Dat was ook zaterdag het geval. Alleen Linda Geelen en Kristel Boon wisten hun dubbelpartij te winnen. In een sterke partij trokken ze met 3-6 en in de tweede set met winst in de tie break de winst naar zich toe. In de andere partijen boden ze knap tegenstand. Zo verloren Linda Geelen en Sakia Tichelaar na een spannende driesetter. Ook de enkelspelen gingen verloren. Daar deze nederlaag eindigden de dames op een gedeelde laatste plaats in de competitie.

De heren verloren ook hun laatste competitiewedstrijd. Met de winst van Jan-Arie Huijgen in de eerste partij startten zij goed. Huijgen walste met 6-2 en 6-0 over zijn tegenstander heen. Marco Stuurman kon die prestatie niet nadoen in zijn single partij. Die ging met twee keer 3-6 verloren. Andrew Nederlof speelt meestal sterk in de dubbelpartijen en is doorgaans goed voor een winstpartij. Afgelopen zaterdag slaagde Nederlof daarin niet, want zowel aan de zijde van de jeugdige Jan-Arie Huijgen als wel samen met de ervaren Jaap de Rover slaagde Nederlof er niet in een partij te winnen. Twee keer waren er drie sets nodig om deze dubbelpartijen te beslissen. Beide keren won TC Leerdam. De Rover en Stuurman wisten de derde dubbelpartij wel te winnen. In een spannende partij die in de derde set werd beslist met een tie break wist het Hardinxveldse duo het tweede punt in de wedstrijd te halen. TC Leerdam won met 2-3. De heren eindigden in de middenmoot.

Het mixed team speelde thuis tegen nummer laatst Gouwe Smash. Er stond niks meer op het spel. Lennart Stout speelde de heren single en won deze in twee sets. De eerste mixed dubbel werd gespeeld door Rico van Wijgerden en invalster Agnes Vleugel. Van Wijgerden en Vleugel speelden ijzersterk. De partij werd eenvoudig gewonnen. De setstanden 6-1 en 6-2 spraken boekdelen. Wendy de Haan speelde de damessingle. Na lange tijd speelde ze weer mee met het team en ze deed dat prima. Ze won met 6-4 en 6-2 van de tegenstandster uit Gouda. Het verging De Haan iets minder in de dames dubbel. Samen met Agnes Vleugel moest De Haan het afleggen tegen de dames van Gouwe Smash. De dames uit Gouda waren sterk en speelden erg solide en vast. Verdiend ging de winst met twee keer 2-6 naar Gouwe Smash. Dit bleek de enige nederlaag van de dag. De andere mixed dubbel partij en de heren dubbel werden door het mixed team van LTC de Merwede gewonnen en daardoor werd deze competitie met een 4-1 zege afgesloten en eindigde het team op een keurige 5e plek in deze sterke competitie.