• HCnieuws.nl

Mixed team LTC de Merwede herstelt zich

H'VEL-G'DAM Het mixed team van LTC de Merwede was de competitie met een valse start begonnen. In de eerste wedstrijd verloor het team kansloos met 5-0 van en bij LTC Kralingen. In de thuiswedstrijd tegen Alblasserdamse TV moest de ploeg zich proberen te herstellen van die grote nederlaag. Het team dat met twee invallers moest aantreden slaagde daar prima in en wist deze wedstrijd met 4-1 te winnen en daarmee te klimmen op de ranglijst.

Annemiek Smaal en André van Iperen waren de invallers die vandaag het mixed team completeerden. Vanwege het Paasweekeinde waren er paar afwezigen. Vaste spelers Jesper Dolk en Monica Loeve waren wel aanwezig. Annemiek Smaal nam als invalster ook de single partij voor rekening. Deze routinier toonde direct haar ervaring en klasse door haar tegenstandster geen punt te gunnen. Met dubbelhandige strakke slagen en slim tactisch spel won ze eenvoudig met twee keer 6-0. De andere invaller André van Iperen speelde twee dubbelpartijen. De eerste was met captain Jesper Dolk in de heren dubbel. Zij waren duidelijk sterker dan het Alblasserdamse duo. In de eerste set hadden Dolk en Van Iperen genoeg aan éé'n break om de set te winnen. In de tweede set was de tegenstand al snel gebroken en met 6-1 wisten de Hardinxvelders die set ook binnen te slepen. Van Ipereren speelde ook een mixed dubbel met Monica Loeve. Deze partij was heel spannend. De eerste set werd met 4-6 gepakt door het koppel van Alblasserdamse TV. In de tweede set kwamen Loeve en Van Iperen goed terug en die ging met 6-2 naar LTC de Merwede. Een derde set moest de beslissing brengen. Lang ging dat gelijk op en de winst had naar beide duo's kunnen gaan. De beslissende punten werden gemaakt door Loeve en Van Iperen en daardoor wonnen zij de derde set met 6-4. Captain Jesper Dolk trad aan in de heren enkel partij van de dag. Hij kon zijn partij niet in winst omzetten. Hij streed fanatiek voor de winst, maar zijn tegenstander was net iets sterker. De eerste set verloor Dolk met 3-6 en in de tweede set werd het 2-6 voor zijn opponent.

Ten slotte was het de beurt aan de dames in hun dubbel partij. Monica Loeve en Annemiek Smaal brachten een mooie mix van jeugdig enthousiasme en ervaring binnen de lijnen. Loeve en Smaal waren een maatje te groot voor de dames van Alblasserdamse TV en met 6-0 werd de eerste set gewonnen. In de tweede set verslapte de concentratie iets en was de tegenstand van hun tegenstanders groter. De tweede set werd gewonnen met 6-4. Door deze resultaten stond er een 4-1 uitslag op de borden voor het mixed team van LTC de Merwede en daarmee werd de wrange smaak van de nederlaag in de eerste competitieronde een beetje weggespoeld.