Mixed team LTC de Merwede loopt op tegen ruime nederlaag

H'VELD-G'DAM Het in de eerste klasse uitkomende eerste mixed team van LTC de Merwede is de competitie gestart met een 3-2 bij TVO in Oud-Beijerland. Zaterdag stond in de tweede competitieronde de thuiswedstrijd tegen het Goudse GLTC Be Quick op het programma. De ploeg benutte de geboden kansen niet en verloor uiteindelijk onnodig ruim met 1-4.

Toch begon de wedstrijd voor het mixed team voortvarend. Rico van Wijgerden had zich goed voorbereid op zijn tegenstander en had zijn tactiek bepaald. Van Wijgerden was voornemens zijn tegenstander veel te laten lopen en slaagde er in die tactiek met succes toe te passen. Van Wijgerden scoorde de beslissende punten en wist zijn tegenstander een aantal keer te breken. Met solide spel werd de partij eenvoudig en snel gewonnen. De setstanden waren twee keer 6-2.

Daarna was het de beurt aan de sinds kort weer met tennis begonnen Eunice Putters. Ze heeft een aantal jaar niet gespeeld en gaat dit seizoen weer competitie spelen. Het is wennen en dat bleek in de eerste set van de mixed dubbel aan de zijde van Lennart Stout. De eerste set werd redelijk snel gewonnen door het Goudse duo. Putters en Stout knokten goed terug en in de tweede set en het spel was al een stuk beter. Helaas niet goed genoeg om er een derde set uit te slepen. De winst ging opnieuw naar de mix van GLTC Be Quick: 4-6 en 3-6. De stand in de wedstrijd was weer gelijk getrokken: 1-1.

Toen volgde de dames single partij. Daarin nam de aanvallend ingestelde Pamela de Haan het op tegen een super vaste verdedigster van de Goudse tegenstander. Deze dame is een 'bewegende muur' en bracht alle ballen redelijk hoog terug. Het is dan moeilijk het geduld te bewaren. Het leverde een mooie clash tussen spelstijlen op en een mooie partij om naar te kijken. Het kenmerk van een muur is dat alles terug komt. De verdedigende spelstijl won het van de aanvallende. Pamela de Haan probeerde van alles, speelde goed, maar de games werden gewonnen door de dame uit Gouda. Met 3-6 en 2-6 won zijn in twee sets.

De herendubbel was de volgende partij. De in een restaurant werkzame Rico van Wijgerden moest gaan werken en kon de dubbel niet spelen. Routinier Ron Slootweg kwam hem vervangen en samen met Lennart Stout begon hij erg goed aan deze partij. Het was een erg goede partij, waarvan het publiek enorm genoot en de beide dubbels enorm aan elkaar gewaagd waren. Dat bleek ook in de tweede set die uitmondde in een tie break. De tie break werd gewonnen door het tweetal van GLTC Be Quick. Een derde set moest de beslissing brengen. Weer dreigde een tie break, maar in de twaalfde game braken de heren van GLTC Be Quick de service van de Hardinxvelders en wisten ze met 5-7 de winst in de derde set en die in de partij te halen. De stand in de wedstrijd kwam daarmee op 1-3 en was dus al verloren door het mixed team van LTC de Merwede. De stand kon een draaglijker aanzien worden gegeven door Eunice Putters en Pamela de Haan. Ze hadden winstkansen, maar wisten de breaks of de beslissende punten net niet te maken. De eerste set werd nipt het 5-7 verloren. In de tweede set was het iets minder spannend en die verloren Putters en De Haan met 2-6. Daardoor stond een ietwat zure 1-4 eindstand op het bord.