Mixed team LTC de Merwede verlaat de laatste plaatsen

H'VELD-G'DAM Het in de eerste klasse uitkomende eerste mixed team van LTC de Merwede had zaterdag in de thuiskomst maar een opdracht. Om de laatste plaatsen in de ranglijst te verlaten, moest er in de thuiswedstrijd tegen TC Dubbeldam gewonnen worden. Aan die opdracht voldeed het team. Gedecideerd en met goed tennis werd er met 4-1 gewonnen van de ploeg uit Dordrecht.

Vanwege de beschikbaarheid van spelers begon de wedstrijd eerder dan te doen gebruikelijk. Voordeel van het vroege aanvangstijdstip is dat er meerdere banen beschikbaar zijn. Dat betekende in dit geval dat er drie partijen gelijk van start gingen: de heren enkel, de dames single en de eerste mix partij.

Pamela de Haan speelde de dames single. Ze speelde tegen de sterke dame van TC Dubbeldam met als speelsterkte een lage 4. De Haan speelde goed, ze bewoog goed en haar spreiding was uitstekend. Haar tegenstandster moest dus veel lopen. In de eerste set was één break genoeg voor de winst: 6-4. In de tweede set ging het nog beter en voortvarender. De Haan kon het hoge niveau goed vasthouden en gunde de speelster van TC Dubbeldam maar één game.

Rico van Wijgerden had de laatste wedstrijden niet echt lekker gespeeld, maar dit keer was Van Wijgerden weer ouderwets lekker op dreef en stond hij de ballen heerlijk te raken in de heren enkel partij. Het eindresultaat van deze partij, vertoont veel overeenkomsten met de uitslag van de dames enkel partij. Van WIjgerden won zijn enkel partij met de setstanden 6-3 3 en 6-1.

Ook Eunice Putters en Timo de Vos hadden maar twee sets nodig om de winst binnen te halen. Putters en De Vos speelden solide en vooral slimmer dan hun tegenstanders. De eerste set ging lang gelijk op, maar Putters en De Vos wonnen de beslissende punten. Een 6-4 zege was de het resultaat. De tweede set werd met goed spel vastberaden met 6-2 gewonnen. Met dit voortvarende begin stond er na deze drie tegelijk begonnen partijen een 3-0 voorsprong op het bord en daarmee was de dagzege al binnen. Maar het mixed team was vastbesloten om te andere partijen ook in winst om te zetten.

Na deze partijen was het tijd voor een kleine rustpauze, want sommige spelers moesten gelijk weer de baan op voor de volgende partij. Ondertussen waren er minder banen beschikbaar, omdat de andere competitiewedstrijden ook waren begonnen. Eerst volgde de heren dubbel en dat bracht Van Wijgerden en De Vos weer op de baan. De eerste set ging erg snel naar de Hardinxvelders. Van Wijgerden en De Vos maakten tactisch slim gebruik van de zwakheden van het duo van TC Dubbeldam. De Dordtenaren konden daar weinig tegenin brengen en de winst ging met 6-1 naar Van Wijgerden en De Vos. De tweede set was een heel ander verhaal. De heren van TC Dubbeldam boden sterker weerwerk en de set ging lang gelijk op. TC Dubbeldam nam in deze set zelfs een 5-6 voorsprong. De volgende game werd door Van Wijgerden en De Vos gewonnen en een tie break moest de winnaar van de tweede set aanwijzen. In de tie break toonden Van Wijgerden en De Vos zich het koelbloedigst. Daarmee kwam de stand op 4-0.

Eunice Putters en Pamela de Haan konden zorgen voor het vijfde punt, maar helaas slaagden ze daar niet in. De Haan had last van haar schouder en serveerde niet sterk en Putters kon haar goede spel van de mixed dubbel niet vasthouden. Het spel was niet zo sterk als gebruikelijk en in een leuke wedstrijd waren de dames van TC Dubbeldam sterker en wonnen ze verdiend met 4-6 en 2-6 deze partij, waarmee de 4-1 eindstand een feit was. Door deze overwinning verlaat LTC de Merwede de onderste regionen van de ranglijst en met de thuiswedstrijd tegen rode lantaarndrager De Gouwe Smash nog voor de boeg, zijn er kansen om nog verder te stijgen.