Mixed team LTC de Merwede verliest nipt

H'VELD-G'DAM Het eerste mixed team van LTC de Merwede is de competitie gestart met een overwinning en een nederlaag en bivakkeert in de middenmoot. Om niet naar de onderste regionen af te zakken moest er zaterdag in een thuiswedstrijd gewonnen worden van LTC Maasdam. Dat lukte niet, want de gasten uit Maasdam wonnen de wedstrijd met 2-3.

Desondanks begon de wedstrijd voor het mixed team voortvarend. Pamela de Haan speelde de eerste partij, de dames single. De tegenstandster van Pamela de Haan had een jaar niet gespeeld en miste ritme. De Haan profiteerde daar optimaal van. Met solide spel werd de partij eenvoudig en snel gewonnen. De setstanden spraken boekdelen: 6-1 en 6-0.

Pieter Jan Koolmees speelde met Iris van Kommer de mixed dubbel en het werd een mooie en lange partij. De eerste set werd door één break gewonnen door de bezoekers uit Maasdam. In de tweede set kwamen Koolmees en Kommer sterk terug. Het Hardinxveldse koppel leidde met 4-2 en in de game stond het 40-0 op eigen service. Toch werd de game niet gepakt en dat bracht LTC Maasdam terug in de partij. Koolmees en Kommer kwamen nog met 6-5 voor. De set moest evenwel worden beslist door een tiebreak, waarin Koolmees en Kommer een aantal onnodige fouten maakten en daarmee de tegenstanders de winst in de tiebreak en de partij schonken. LTC Maasdam kwam daardoor op gelijke hoogte: 1-1.

Lennart Stout nam ondertussen de heren single voor zijn rekening op de wisselbaan. Hij moest aantreden tegen een tegenstander met speelsterkte 3, terwijl Lennart Stout speelsterkte 5 heeft. Stout streed dapper en fanatiek en probeerde het met veel variatie, harde forehands of vertragende slices, maar dit ontregelde het spel van zijn sterke tegenstander niet. Hij had weinig kans om een game te winnen. Hij slaagde erin een game te winnen. Stout verloor met 0-6, 1-6.

De dames van LTC de Merwede waren wel sterker dan de dames van LTC Maasdam. Dat bleek ook in de dames dubbel partij die volgde. Pamela de Haan speelde samen met Iris van Kommer en hadden alleen in de eerste set enige tegenstand van het koppel uit Maasdam. In de tweede set werd er zeer sterk gespeeld en werden de tegenstanders uit Maasdam geen game gegund. Door de winst met 6-4 en 6-0 werd de stand in de wedstrijd weer gelijk getrokken: 2-2.

De herendubbel moest de beslissing brengen. Dat beloofde een zware partij te worden voor de Hardinxvelders, want de sterke speler van Maasdam die de single partij had gewonnen, speelde ook weer mee in de dubbel. Timo de Vos en Lennart Stout probeerden het dapper en veel games gingen gelijk op, maar werden niet binnen gehaald. Het sterke duo uit Maasdam maakten de beslissende punten en wisten zo alle games binnen te slepen. De uitslag gaf een vertekend beeld van de verhouding in de wedstrijd: 0-6, 0-6. Door deze nederlaag in de vijfde partij van de wedstrijd verloor het mixed team nipt met 2-3 en zakt naar de onderste regionen van de ranglijst.