• NTKP

'Onwerkelijk dat het weer gelukt is'

The Macau Regulars prolongeren titel op NK Poker

H'VELD-G'DAM - Als titelverdediger waren de verwachtingen hoog, maar het is The Macau Regulars gelukt om voor het tweede jaar op rij de titel binnen te slepen op het NK Poker. Van de dertig finalisten die zich zaterdag 14 januari in Ermelo verzamelden voor de strijd om de titel, mocht het team van Bart Slob (21), Casper Delwel (20), Rutger de Ruiter (20) en Dani Slimmens (19) uiteindelijk wederom de schalen omhoog houden op het podium.

door Mike Rijnders

,,Onwerkelijk dat het weer gelukt is", vertelt Dani. ,,Vorig jaar gingen we de finale in met het idee 'we zien het wel', zonder druk. Dit jaar merkten we al snel dat het toch een ander gevoel was. Mensen weten dat je vorig jaar hebt gewonnen en dan wordt je automatisch bestempeld als favoriet, wat ook wel logisch is. Het was zeker geen makkelijke weg naar de titel, maar op het moment dat we in de gaten kregen dat we weer zouden gaan winnen waren we uitzinnig van vreugde. Super vet natuurlijk, echt waanzinnig!"

In welk hokje het pokerspel geplaatst mag worden, is waarschijnlijk een eeuwig durende discussie. Bij het grote publiek staat poker bekend als een kansspel, vooral omdat het in casino's gespeeld wordt. Toch heeft Dani zo zijn twijfels over deze theorie. ,,Wat mij betreft is poker vooral een behendigheidsspel. De grootste factor is en blijft het geluk wat aan je zijde moet zijn. Je kan jezelf nog zo'n goede pokerspeler vinden, maar als je geen goede kaarten krijgt dan houdt het voor iedere speler op een gegeven moment op. Daarnaast kan je natuurlijk ook goed zijn in poker en komen vaak op de lange termijn wel de betere spelers bovendrijven. Toch wint de beste pokerspeler zeker niet altijd", legt Dani uit.

Tweevoudig Nederlands kampioen poker, dat is nogal wat op deze jonge leeftijd. Echter blijven de jongens van The Macau Regulars er opvallend nuchter onder. ,,We moeten nu niet ineens gaan denken dat we heel erg goed zijn, want dat is niet realistisch", waakt Dani voor overmoed. ,,Gelukkig zijn we het daar alle vier wel over eens. Om een voorbeeld te geven; stel dat we nu grote toernooien om veel geld zouden gaan spelen dan durf ik wel te zeggen dat de kans dat we iets winnen heel erg klein is". Net als vorig jaar ging de NK titel in theorie alleen om de eer, zoals men dat noemt. Wettelijk gezien mag er namelijk geen geldprijs voor worden uitgereikt, wat te maken heeft met bepaalde rechten waar het toernooi niet over beschikt. ,,We hebben wel een sponsorcontract aangeboden gekregen, dat zal te maken hebben met onze naamsbekendheid omdat we nu twee keer hebben gewonnen", vult Dani aan. ,,Natuurlijk zijn we hier super trots op, maar we moeten het voorlopig gewoon lekker als hobby blijven zien", besluit Dani nuchter.