• Walter Leenderste

Color Run hoogtepunt Nationale Sportweek

H'VELD-G'DAM Vorig jaar deed Hardinxveld voor het eerste mee met de Nationale Sportweek die landelijk wordt georganiseerd tussen 20 en 29 september. Dit werd zo'n groot succes dat de twee sportcoaches die Servanda rijk is, besloten de handen dit jaar weer ineen te slaan en een mooie sportweek te organiseren. Voor de ouderen heeft Maarten Hendrickx een aantal laagdrempelige activiteiten bedacht en voor de jongeren is Wesley van Gurp druk bezig geweest met het organiseren van onder andere een Color Run

door Walter Leendertse 

,,We doen dit jaar voor het tweede jaar mee", vertelt Maarten. ,,Eigenlijk is er elke dag wel iets te beleven. We organiseren voor de ouderen verschillende wandelingen samen met een diëtist en voedingsconsulent die deelnemen aan Welzijn op Recept zodat tijdens het wandelen vragen beantwoordt kunnen worden. Ik ga zelf op een dag de verzorgingshuizen langs met een korte activerende activiteit en mijn collega Wesley organiseert voor de jeugd korte sportmomenten op de speelpleintjes in Hardinxveld waarmee ze kaartjes kunnen winnen voor het hoogtepunt van de week: de Color Run."

Tijdens een Color Run lopen de deelnemers op eigen tempo een aantal rondjes op een parcours. Op verschillende plekken staan vrijwilligers klaar om de deelnemers met gekleurd poeder onder te nevelen. ,,Vorig jaar was het al zo'n succes dat we dit jaar twee Color Runs hebben voor verschillende leeftijdscategorieën. Wat ook nieuw is dit jaar, is dat mensen zelf zakjes gekleurd poeder kunnen kopen om mee te helpen aan het kleurenfestijn door de deelnemers onder te nevelen."

Voor beide sportcoaches staat vast dat de Nationale Sportweek een goed middel is om mensen, wellicht op een laagdrempelige manier, in beweging te krijgen. ,,We willen laten zien dat heel eenvoudig is om in beweging te komen en te blijven. Dat kan bij een vereniging, maar ook individueel of samen met een groepje vrienden of vriendinnen. Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen het prettig vindt om op zijn of haar eigen niveau en tempo te bewegen. Je voelt je er echt beter door!"

Naast de activiteiten die Servanda organiseert besteden ook de sportverenigingen extra aandacht aan de Nationale Sportweek. Meer info over de activiteiten vindt u volgende week bijgevoegd in de papieren versie van 'het Kompas' mocht u nog vragen hebben of meer informatie willen mail of bel dan met Maarten: m.hendrickx@servanda.nl / 0682313592 of w.vangurp@servanda.nl / 06-82322635