Overtuigende winst voor De Giessen en Linge

H'VELD-G'DAM - Het tweede team van schaakvereniging De Giessen en Linge beleeft een opmars in de 1e klasse van de Stichts Gooise Schaakbond. Na een zwakke start van slechts één gelijkspel uit drie wedstrijden werd in de vierde ronde Amersfoort 4 verslagen met 4,5-3,5 en dit smaakte naar meer.

Nu werd overtuigend Moira Domtoren 3 uit Utrecht aan de zegekar gebonden. Winst was er voor Hans Karelse, Henk van der Hoek, Tony Else, Lemmy Schakel en Ernst Delwel terwijl Louis Rutgers remiseerde. Dat de invallers Bert van Geldere en Arjan Uittenbogaard de eer aan hun tegenstanders moesten laten was voor het eindresultaat niet meer van belang. Een prachtige 2,5-5,5 overwinning! Door dit resultaat stoomt het tweede team door naar een plaats in de middenmoot en dat is een knap resultaat aangezien zij ten opzichte van vorig seizoen drie topspelers heeft zien vertrekken.

Het eerste team moest in de 3e klasse van de landelijke competitie aantreden tegen De Combinatie 1 uit Asten. Zoals verwacht werd het een spannend gevecht tussen deze gelijkwaardige teams.

Jesper Nederlof toonde zich een ware kopman en won knap aan het eerste bord met een paardoffer voor drie pionnen. De remise van Andries Dekker moest door Andries bevochten worden en hierin slaagde hij glansrijk. Jaco Vonk, Eddy Korevaar en Hemmo Mulder scoorden een regelmatige remise. Henk Boot was als enige niet tevreden met zijn remise. Hij speelde opnieuw sterk, maar wist helaas zijn voordeel niet vast te houden en liet zijn tegenstander in het eindspel naar remise ontsnappen. Bobby Fijlstra stond de gehele partij moeilijk en kon een nederlaag niet voorkomen waarmee de partijen weer op gelijke voet kwamen te staan. Tim Schakel speelde opnieuw een beslissende rol, in tegenstelling tot de vorige wedstrijd nu in positieve zin. Hij liet zijn tegenstander bijna nog ontsnappen naar remise, maar wist dit gelukkig nog net te voorkomen en het beslissende punt over de streep te trekken. Een mooie 4,5 - 3,5 overwinning, waarmee opgeklommen werd naar de tweede plaats.

Interne competitie

Van de drie koplopers boekte Jaco Vonk een relatief eenvoudige winst op Jan Post, maar Tim Schakel en Henk Boot hadden het verre van eenvoudig tegen respectievelijk Louis Rutgers en Wim Rietveld. Laatstgenoemde kon evenals in vorige duels tegen Jaco Vonk en Tim Schakel meer dan volwaardig tegenspel bieden maar stond aan het einde van de avond tóch weer met lege handen. Zuur voor Wim dat hij op het laatst een zekere remise nog uit z'n handen liet glippen en Henk alsnog een zwaarbevochten overwinning kon boeken.

Jan de Jong lijkt na een mindere periode de weg naar zijn oude niveau teruggevonden te hebben, getuige zijn winst op Eddy Korevaar. Bert van Geldere behaalde een knappe remise tegen Hans Karelse. Een heel mooi resultaat was weggelegd voor Wim Deurloo die met zwart zijn partij tegen vijfvoudig kampioen Marius de Wit wist te winnen. Eenzelfde resultaat was weggelegd voor Kees Bons, hij versloeg vijfvoudig kampioen Ton Boot.