• WvdP

Probleemloze overwinning voor Vriendenschaar

H'VELD-G'DAm In een matige korfbalwedstrijd was tegenstander Tjoba niet bij machte om in eigen huis het runner-up Vriendenschaar echt moeilijk te maken. Een vroege voorsprong van 4 doelpunten was voldoende om de gehele wedstrijd te domineren. Zonder echt goed te spelen kwam Vriendenschaar geen moment in de problemen en werd er een ruime overwinning behaald, waardoor de eerste competitiehelft met 1 punt achterstand op koploper VEO werd afgesloten.

Bij Vriendenschaar maakte de jonge Samantha Muilwijk een verdienstelijk competitiedebuut in het eerste team op de plaats van de geblesseerde Milou van Dijk.

In sportcentrum Goes scoorde Tjoba weliswaar uit het eerste schot van de wedstrijd, maar daarna zorgden Celine van Meteren, Bert Verspuij en drie rake schoten van de topscorer in deze wedstrijd Nolan den Boer voor een 5-1-voorsprong na 7 minuten. Er ontwikkelde zich vervolgens een wedstrijd waarbij Vriendenschaar steeds een voorsprong nam van 5 doelpunten, maar te veel kansen liet liggen om verder uit te lopen. Het zwakkere Tjoba kon daardoor mee kon blijven scoren en steeds weer terugkomen tot een achterstand van 4. Om en om scorend werd daardoor een ruststand van

7-12 bereikt.

Ook in de 2e helft bleef het CABholland team de betere ploeg, die in de eerste tien minuten echter op zijn tellen moest passen, toen Tjoba mede dankzij enkele (te)gemakkelijk gegeven strafworpen even terugkwam naar 12-14. Ook na het rake schot van Verspuij werd het nog 13-15 en moest Nolan den Boer zijn kritiek op de scheidsrechter bekopen met een gele kaart.

Jorrit Muilwijk vergrootte direct daarna weer de voorsprong waarna de Hardinxvelders weer de regie in handen namen. Trainer Patrick Bezemer gaf de van een zware blessure teruggekomen Angela Korevaar weer speeltijd en zag dat zijn ploeg na een kwartier de voorsprong weer had vergroot naar 14-21, waarmee de wedstrijd was beslist.

In de slotfase scoorden de Zeeuwen nog wel 5 x op rij, maar het werd niet meer spannend, want Jorrit Muilwijk en Arjanne Verhoef vergrootten de voorsprong weer en met het mooiste doelpunt van de wedstrijd (fraai sprongschot in het eindsignaal) bepaalde Christian Brouwer de eindstand op 19-24.

Komende zaterdag gaat Vriendenschaar weer op bezoek in Zeeland, waar in Vlissingen de eerste returnwedstrijd wordt gespeeld tegen het op de 3e plaats staande Fortis. De thuiswedstrijd werd nipt verloren en Vriendenschaar zal in de strijd om de bovenste plaats in deze wedstrijd ( die om 20 uur begint) revanche moeten nemen.

De doelpunten werden gescoord door:

Nolan den Boer 8 x , Bert Verspuij 6 x , Jorrit Muilwijk 5 x , Christian Brouwer 3 x , Celine van Meteren en Arjanne Verhoef ieder 1 x